Τεννές: «Δεν κάνω παρέα με τον Αναστόπουλο»

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Μπάμπης Τεννές, μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Γκολ από τη σέντρα» με τον Ανδρέα Δημάτο για την… κόντρα με τον Νίκο Αναστόπουλο, τη νίκη επί του ΟΦΗ και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που κερδίζουν θέση στο ποδόσφαιρο.

Aναλυτικά όσα είπε…

Για τη σημασία της χθεσινής νίκης επί του ΟΦΗ:
Για εμάς ήταν σημαντική γιατί προερχόμασταν από τρεις συνεχόμενες ήττες και μια ενδεχόμενη αποτυχία θα μας έβαζε σε μαύρες σκέψεις για τη συνέχεια. Ήταν ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι, γιατί είχαμε απέναντι μας μια ομάδα με καλή ψυχολογία και θετικά αποτελέσματα. Μας βγήκε η ψυχή αλλά πήραμε δίκαια τη νίκη. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά ένα φυσιολογικό άγχος μας ανάγκασε να γυρίσουμε πίσω και να μας πιέσει ο αντίπαλος.

Για το αν υπάρχει κόντρα με τον Νίκο Αναστόπουλο:
Δεν τον βλέπω σαν αντίπαλο. Είχε αναπτυχθεί μια θεωρητική κόντρα χωρίς στην πραγματικότητα να έχουμε πρόβλημα μεταξύ μας. Απλώς δεν κάνουμε παρέα. Έχει μεγάλη απόσταση αυτό από το να λες υπάρχει κόντρα ή ότι είναι εχθρός.

Για την οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο και τους Έλληνες παίκτες και προπονητές:
Δεν είναι άδικο που οι περισσότερες ομάδες έχουν Έλληνες προπονητές. Αν βάλουμε στη ζυγαριά τα αποτελέσματα των Ελλήνων με των ξένων η ζυγαριά γέρνει προς τη μεριά των Ελλήνων. Η μεγάλη μου αντίρρηση είναι πως αν ο ξένος έχει ένα καλό βιογραφικό και παραστάσεις εντάξει. Αλλά νομίζω πως οι επιλογές των ομάδων δεν στηρίζονται σ’ αυτό. Όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση με τον ξένο η επόμενη κίνηση τους είναι να έρθει ο Έλληνας και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Θα οδηγηθούμε στους επόμενους μήνες στη χρησιμοποίηση πολλών Ελλήνων παικτών. Δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης οι ομάδες λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων. Θα πηγαίνουν από δικαστήριο σε δικαστήριο και από προσφυγή σε προσφυγή. Πρέπει να συμβαδίσουμε με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας. Θα πρέπει να συμμαζευτούν οι ομάδες και να συμφωνήσουμε όλοι με αυτό.

Για τη χρησιμοποίηση νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών:
Θα μειωθεί πάρα πολύ ο αριθμός των ξένων που έρχονται στην Ελλάδα. Είναι όνειρο ζωής για τα νεαρά παιδιά, ειδικά αν προέρχονται από τις ακαδημίες των ομάδων τους, να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Πολλές ομάδες έχουν μπει στη διαδικασία να χρησιμοποιούν νεαρούς ποδοσφαιριστές και ο Παναιτωλικός στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό:
Ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Στην αρχή δεν γνωρίζαμε ποιες ομάδες θα αγωνιστούν και στη συνέχεια που τις μάθαμε πότε θα αρχίσουν να παίζουν. Υπάρχει δυσκολία για τις ομάδες που παίζουν Τετάρτη, Κυριακή. Θα είναι ανταγωνιστικό, όχι όμως στην κορυφή. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Η ΑΕΚ έχει κάνει υπέρβαση, αλλά με μικρομεσαίες ομάδες. Όχι με μεγάλες. Είναι υπέρβαση γιατί η ομάδα έχει προβλήματα και αξίζουν συγχαρητήρια στον Κωστένογλου. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στις ομάδες που θα παλέψουν για παραμονή. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και ίσως να μας πάει έτσι ως το τέλος.

sentragoal.gr