Μηνύματα ανθρωπιάς στη Ναύπακτο

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράσινο+Μπλε ανταποκρινόμενη στην ανάγκη στήριξης οικογενειών και ατόμων που πλήττονται από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και ενόψει εορτών, ανέλαβε πρωτοβουλία συγκέντρωσης αγαθών, ιδιαίτερα τροφίμων, επικοινωνώντας με εταιρίες που διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία και τις οποίες προέτρεψε να διαθέσουν δωρεάν προϊόντα τους, για τον ως άνω σκοπό.
Η πρωτοβουλία έχε δύο άξονες :
Ο πρώτος υλοποιήθηκε σε συνεργασία και με την παράλληλη ενεργοποίηση από πλευράς του στη συγκέντρωση τροφίμων, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας – Δωρίδας. Σα προϊόντα συγκεντρώθηκαν στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου όπου και συσκευάστηκαν από εθελοντές, για 50 οικογένειες που υπέδειξε το Εργατικό Κέντρο με κριτήριο « πολύτεκνος άνεργος για πάνω από ένα χρόνο» και παράλληλα ανέλαβε και τη διανομή τους κατ’ οίκον, σεβόμενοι την ανωνυμία αλλά και τη αξιοπρέπειά τους. Η διανομή ξεκίνησε στις 12 Δεκ. 2011.( Για προσφορά : Εργατικό Κέντρο τηλ. 26340 27254 )
Ο δεύτερος αφορά τη διάθεση ανάλογων ποσοτήτων προϊόντων στο Tμήμα Πρόνοιας του Δήμου Ναυπακτίας, για να διανεμηθούν μέσω του μηχανισμού του , στις οικογένειες και τα άτομα που έχουν επιλεγεί από πλευράς του, με αφορμή τη πρόσκληση του Δήμου για δημιουργία «Τράπεζας Αλληλεγγύης» και σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Σα προϊόντα Παραδόθηκαν στη Πρόνοια στις 12 Δεκ. 2011. (Για προσφορά :Τμήμα Πρόνοιας τηλ. 26340 27026)
Η αντίδραση των εταιριών υπήρξε άμεση, αποδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία και τις ευχαριστούμε θερμά.
Προϊόντα προσέφεραν οι εταιρίες: Μέλισσα Κίκιζας (μακαρόνια, κριθαράκι, τοματάκια.) , Ε.Ι. Παπαδοπούλου (μπισκότα , φρυγανιές…) NESTLE Hellas (πουρές, δημητριακά, σοκολάτες), ΕΠΑΠ Αναψυκτικά Θράκης( λεμονάδες, πορτοκαλάδες, γκαζόζες, cola), Georgia Pacific, DELICA χαρτοβιομηχανία( χαρτί υγείας και ρολό κουζίνας), Agrino AE (ρύζι…) για συνολικά 100 περίπου οικογένειες, αποδεικνύοντας άμεσα, την κοινωνικού τους ευαισθησία. . Η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Κονδύλη και ο Κουτέρης «Αρινιώτικο» βουτήματα πολυτελείας, προσέφεραν, από την τοπική αγορά, στο Εργατικό Κέντρο κουραμπιέδες και βουτήματα. Επιπλέον το Εργατικό Κέντρο συγκέντρωσε χρήματα από τα μέλη του, για αγορά προϊόντων όπως ζάχαρη, καφές, αλεύρι, φακές κ.α. ενώ ο επαγγελματίας Δημήτρης Ιωάννου ( Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές )προσέφερε και αυτός σημαντική ποσότητα προϊόντων, στηρίζοντας τη προσπάθεια.
Στόχος μας είναι να στηρίξουμε οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας, κάτι που στις ημέρες μας είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, όλοι μαζί. Η προσπάθεια μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί…

Πράσινο+Μπλε