Όταν αυτούς που στο Αγρίνιο προσκυνάμε, αλλού τους έχουν για κλωτσιές

Στο Αγρίνιο τον υποδέχτηκαμε ως αυτοκράτορα… Κάνοντας όλες τις απαιτούμενες γονυκλισίες… Στην σύνοδο των πρυτάνεων ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Β. Παπάζογλου είδε τους πρυτάνεις να του δείχνουν την πόρτα της εξόδου απο τη σύνοδο. Σύμφωνα και με δημοσεύματα του αθηναϊκού τύπου “το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς στη Σύνοδο, καθώς ορισμένοι πρυτάνεις διεμήνυσαν στον ειδικό γραμματέα να μην εισέλθει στην αίθουσα συνεδρίασης, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την αποχώρηση του κ. Παπάζογλου, αλλά και τη δήλωση ότι θα παραιτηθεί, κάτι που όμως δεν έγινε μετά τις σχετικές παρεμβάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.”

Δηλαδή εκτίμησε το υπουργείο Παιδείας την προσφορά του κ. Παπάζογλου, αφού τέτοιον εντεταλμένο ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα είχε η Διαμαντοπούλου.

Για την ιστορία την αντίδραση των πρυτάνεων στο πρόσωπο του κ. Παπάζογλου είχε προκαλέσει εγκύκλιος που τους είχε στείλει την περασμένη εβδομάδα ζητώντας να ανασταλούν όλες οι προκηρύξεις για θέσεις λεκτόρων, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να διενεργηθούν με τις διατάξεις του νέου νόμου.

Καταλαβαίνει όμως κανείς τη σημειολογία των πραγμάτων, όταν αυτούς που στο Αγρίνιο προσκυνάμε, αλλού τους έχουν για κλωτσιές. Το έχουμε πει και άλλη φορά μέσα από ΑγρίνιοCulture… δεν θα πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη. Τον περασμένο Απρίλιο και ενώ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας βρίσκονταν σε πολύ οριακή κατάσταση, ο κ. Παπάζογλου έκανε 330 χιλιόμετρα για να έρθει στο Αγρίνιο και να μοιράσει υποσχέσεις για μετατάξεις που δεν έγιναν, για προϋπολογισμό που θα εκτελεί μόνο του το Πανεπιστήμιο και πόσα άλλα… Τα χαμόγελα σε εκείνη τη σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού, το δήμαρχο Αγρινίου και τη Διοικούσα Επιτροπή περίσσευαν… Ακόμη και όταν οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν φρούδες οι αγρινιώτες παράγοντες πήγαν στις αρχές του φθινοπώρου στην Αθήνα (δεν τους έπαιρνε να τον ξαναφέρουν στο Αγρίνιο – εξάλλου μια φορά γίνονται τέτοια πανηγύρια) όχι βέβαια για να κράξουν το πουλέν της Διαμαντοπούλου, αλλά για να παρακαλέσουν για άλλη μια φορά… Δεν υπονοούμε βέβαια ότι οι πρυτάνεις που κράξανε τον Παπάζογλου είναι και τα “καλύτερα παιδιά”, αλλά όπως και να το κάνουμε, αξίζουν ένα καλύτερο βαθμό από τους ψηφοθήρες παράγοντες…

Δ.Π.