Χωρίς δώρο οι εργαζόμενοι στο δήμο Ναυπακτίας

Aγανάκτηση προκάλεσε η μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του Δήμου Ναυπακτίας, κάτι που προβλέπονταν να γίνει 16-12-2011. Σε επικοινωνία που έγινε μεταξύ του Συλλόγου των Εργαζομένων, της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών το πρόβλημα αποδόθηκε σε λάθος που έγινε και το Δώρο εγκρίθηκε να δοθεί διπλάσιο από ότι έπρεπε. Η διόρθωση του σφάλματος μπορεί να γίνει με πληρωμή του δώρου στις 27-12-11 λόγω του τρόπου που λειτουργεί η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Οι εργαζόμενοι με το δεκαπενθήμερο που πήραν αδυνατούν εν μέσω κρίσης και εν όψει Χριστουγέννων να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Ναυπακτίας απέστειλε στο Δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: “Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου λόγω και των μεγάλων περικοπών που τους έγινε στους μισθούς τους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικό μέσα στις γιορτές. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν βασικές τους ανάγκες όπως τις είχαν προγραμματίσει. Σας καλώ να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια καταβολής του Δώρου άμεσα διότι διαφορετικά θα έχετε σοβαρές ευθύνες.
Έως τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που θα γίνει τη Δευτέρα 19-12-11, το θέμα θα πρέπει να έχει επιλυθεί, ώστε να αποφευχθεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από υπαιτιότητα του Δήμου.”