Έπαιξε για τον βαθμό και τον πήρε (video)

Μόνο μια φορά ο Άρης κατάφερε να διασπάσει την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά ο Σολτάνι έχασε την μεγάλη ευκαιρία. Αυτή ήταν η μοναδική φάση που ο Παναιτωλικός απειλήθηκε σοβαρά. Έτσι η ομάδα του Παναιτωλικού, που στο β ημίχρονο έπαιξε αποκλειστικά για το Χ, πήρε το πέμπτο της έκτος έδρας βαθμό , μετά το διπλό στη Κέρκυρα και την ισοπαλία με τον Εργοτέλη. Προβληματίζει όμως και η επιθετική λειτουργία των καναρινιών καθώς στα έξι τελευταία ματς έχουν πετύχει μόνο ένα γκολ, την περασμένη αγωνιστική με τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο.

Aποτελεσματικός στην άμυνα στο α ημίχρονο ο Παναιτωλικός
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο με τον Άρη να είναι λίγο πιο κινητικός και να έχει την κατοχή. Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ήταν για τον Άρη, όταν ο Καστίγιο στο τέταρτο λεπτό δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 17′, ο Παναιτωλικός απάντησε, όταν ο Θεοδωρίδης δοκίμασε ένα σουτ με τους αμυντικούς του Άρη να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 21′ για τον Άρη, όταν ο Νέτο εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπλάζιτς. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμη ευκαιρία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όταν στο 32′ ο Φατί δοκίμασε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Δεν ρίσκαρε στο δεύτερο
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά για να διεκδικήσουν το “τρίποντο”, ωστόσο ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλά οργανωμένος, ενώ και ο Μπλάζιτς δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στα σουτ που δέχθηκε. Ο τεχνικός του Άρη μάλιστα ήθελε να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του και στο 55′, έβγαλε τον Καστίγιο από τον αγώνα και πέρασε στην θέση του, τον Σολτάνι. Αυτό δεν άρεσε στον Ουρουγουανό, ο οποίος δεν πήγε καν από τον πάγκο των “κιτρίνων” και έφυγε από την άλλη πλευρά του γηπέδου για τα αποδυτήρια.

Ο Παναιτωλικός είχε μια καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, όταν στο 59′, ο Χαριστέας βγήκε στην αντεπίθεση έκανε και το σουτ έξω από την περιοχή με τον Βελλίδη να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 68′ μετά από σέντρα του Ουμπίδες από δεξιά, οι Τσέζαρεκ και Κατίδης άλλαξαν την μπάλα, ο τελευταίος έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μπλάζιτς να μπλοκάρει την μπάλα.Στο 76′, ο Άρης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο Κατίδης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα και ο Σολτάνι από πολύ κοντά την έστειλε πάνω από το τέρμα του Μπλάζιτς.

Δείτε τις φάσεις του αγώνα

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=OGYZs8O_FnE[/youtube]

Άρης (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης (70′ Μίσελ), Φατί, Τόχα, Γιαννιώτας (38′ λ.τρ. Κατίδης), Ουμπίδες, Καστίγιο (55′ Σολτάνι), Τσέζαρεκ.

Παναιτωλικός (Τεννές):
Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος (10′ λ.τρ. Παλαιολόγος), Εντζενγκουέλε, Ντολεζάι, Άντι, Μητρόπουλος, Μουμίν (75′ Κούσας), Θεοδωρίδης (82′ Μπουμάλ), Ρότσα, Καμαρά, Χαριστέας.

Κίτρινες κάρτες: Καστίγιο (21′ Άρης), Τσέζαρεκ (53′, Άρης)-Μητρόπουλος (43′, Παναιτωλικός)
Κόκκινη κάρτα: Φατί (93′, Άρης)
Διαιτητής/Βοηθοί: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)/ Γούκος (Ηπείρου), Τρύφων (Δράμας)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)/ Τσαχειλίδης (Πειραιά)