Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο – Προσωρινή κατάληψη – Αποχώρησε η αντιπολίτευση (αποκλειστικό video)

Η 10 λεπτη κατάληψη από την Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών Αγρινίου και η αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης στιγμάτισαν την σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου διαμαρτυρήθηκαν για τη μη συζήτηση της πρότασης τους να μην κόβεται η παροχή νερού σε πολίτες που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να πληρώσουν το λογαριασμό του νερού.

Από την πλευρά του δήμου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γρίνος αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Ζαμπάρας τονίσαν αρχικά, πως διακοπές νερού δεν γίνονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά επειδή η υπηρεσία δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και ποιος όχι, σε περίπτωση διακοπής του νερού σε κάποιον δημότη, πέρα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, διευκρινίστηκε, πως ο κάθε δημοτής θα μπορεί να προσέρχεται και να ζητά, αφού δηλώσει αδυναμία πληρωμής, την επανασύνδεση του νερού. Με το σκεπτικό αυτό θεωρήθηκε από το προεδρείο πως, όπως ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβουλίο, δεν θα μπορούσε να ζητηθεί και να ληφθεί απόφαση πάνω σε αυτό.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των μελών της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών Αγρινίου (περίπου επτά στον αριθμό) που διέκοψαν την συνεδρίαση για δέκα λεπτά κρατώντας ανάλογο πανό μπροστά από το προεδρείο. Ο εκπρόσωπος τους μίλησε λέγοντας πως αφού χρησιμοποίησαν όλα τα νόμιμα έφτασαν στο σημείο αυτό, μετά από την -κατά τον ίδιο- αντιδημοκρατική στάση του προεδρείου και του δήμου Αγρινίου.(δείτε αναλυτικά το βίντεο) Μάλιστα υπέστειλαν επιδεικτικά και την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας με νόημα τους δημοτικούς συμβούλους να την σηκώσουν…

[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=AjFjSMPzdg4&feature=youtu.be[/youtube]

Στη συνέχεια όμως τα πλεύματα οξύνθηκαν ανάμεσα στο δήμαρχο Αγρίνιου Παύλο Μοσχολιό και τα μέλη της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας. Ο λόγος… Η αναφορά του δημάρχου πως ο εκπρόσωπος της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών Αγρινίου είναι και εκπρόσωπος τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης. Αυτό σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από την πλευρά του υποφαινόμενου όσο και από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μέσα σε κλίμα έντασης άλλοι σύμβουλοι υποστήριξαν πως διατέλεσε εκπρόσωπος τύπου της παράταξης στο πρόσφατο παρελθόν και άλλοι πως ακόμη και είναι ακόμη… αυτό δεν σημαίνει πως χάνει την ιδιότητά του ως πολίτης. Σε αυτό βέβαια η απάντηση από την πλευρά του Παύλου Μοσχολιού, ήταν πως είναι αδιανόητο ο εκπρόσωπος τύπου μιας εκ των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να κάνει κατάληψη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όλα αυτά βέβαια μπορούσαν να αποφευχθούν αν το θέμα τελικώς συζητιούνταν, μιας και οι απόψεις των παρατάξεων λίγο πολύ ταυτίζονταν. Ωστόσο καιρό τώρα το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και σε άλλες περιπτώσεις έχει κάνει ακορντεόν τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι δυνατόν όταν μιλά κάποιος δημοτικός σύμβουλος -και αυτό συνέβη σήμερα – ο δήμαρχος να τον διακόπτει και του λέει έχω το δικαίωμα να σε διακόψω…. Αυτό δεν συμαίνει οτι πάντοτε το προεδρείο μεροληπτεί υπέρ της δημοτικής αρχής, αλλά όπως και να το κάνουμε κρίνοντας συνολικά δεν μπορεί να διαχειριστεί την νέα κατάσταση που έχει προκύψει στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου μετά τις εκλογές. Από την άλλη είναι τουλάχιστον παράδοξο να συναντάμε καθημέρινα γύρω μας διαμαρτυρίες από “αντιπροσώπους”… Κατά τη γμώμη μας προφανώς και ο δήμος δεν πρέπει να κόβει το νερό σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο θα περίμενε να δει κανείς κάποιους από τους πραγματικά αδυνατούντες να πληρώσουν το λογαριασμό του νερού. Τέλος η Πανδημοτική Πρωτοβουλία θα πρέπει να κάνει μια αυτοκριτική αφού βέβαια πρώτα λύσει τα εσωτερικά της… τους ρόλους που έχει ο καθένας… και το ποιος εκπροσωπεί ποιον.