Με 22 πέναλτι και ήρωα το Τζενάμο ο Παναιτωλικός στους «16»!

Με ήρωα και σκόρερ τον πορτιέρο, Λουίτζι Τζενάμο, ο Παναιτωλικός επικράτησε στα πέναλτι με 10-9 στη Λάρισα της τοπικής ΑΕΛ και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Χρειάστηκε να εκτελεστούν 22 πέναλτι και να βρεθεί ένας τερματοφύλακας που έστειλε την μπάλα σε αντίπαλα δίχτυα για πρώτη φορά στην καριέρα του για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου ο Παναιτωλικός. Ο λόγος για τον Λουίτζι Τζενάμο, ο οποίος έκανε καθοριστική επέμβαση στο 5ο πέναλτι της ΑΕΛ, όπου απέκρουσε το σουτ του Τσιμπάμπα για να έρθει στο 21ο και στο 22ο κτύπημα από την άσπρη βούλα να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή.

Στο 21ο βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Σωτηρίου ως εκτελεστής, ξεπέρασε το μούδιασμα, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε και βρήκε δίχτυα για να καταφέρει στο αμέσως επόμενο να κερδίσει τον πορτιέρο της ΑΕΛ με εξαιρετική επέμβαση με τα πόδια.

Τώρα σε ό,τι αφορά στο ματς στην κανονική του διάρκεια, αλλά και στην παράταση το 0-0 μάλλον αντικατοπτρίζει την εικόνα του, αν και στο 98′ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται, μάλλον, δίκαια για το μαρκάρισμα εντός περιοχής του Ετζενγκουέλε πάνω στον Σεσίνια με το ριπλέι να αφήνει αμφιβολίες στο κατά πόσο «καθαρό» ήταν.

Η εξέλιξη των πέναλτι:
Θεοδωρίδης: 1-0
Ζεκίνια: 1-1
Χάριστέας: 2-1
Σαϊτιώτης: 2-2
Ετζενγκουέλε: άουτ.
Ααράμπ: 2-3
Ρότσα: 3-3
Χασομέρης: 3-4
Μητρόπουλος: 4-4
Τσιμπάμπα: Απέκρουσε ο Τζενάμο
Καμαρά: 5-4
Χατζής 5-5
Καραμαλίκης: 6-5
Σεσίνια: 6-6
Κούσας 7-6
Ταλ 7-7
Παλαιολόγος 8-7
Κατσιαρός 8-8
Αναστασιάδης 9-8
Αραμπάτζής 9-9
Τζενάμο 10-9
Σωτηρίου: Αποκρούει ο Τζενάμο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ετζενγκουέλε, Τσιμπάμπα, Θεοδωρίδης, Κατσιαρός

ΛΑΡΙΣΑ: Σωτηρίου, Αραμπατζής, Ταλ, Ααράμπ, Κατσιαρός, Χατζής, Μπόα Μόρτε (35′ λ.τρ. Σεσίνια), Βούζας (98′ Χασομέρης), Πλιάγκας (71′ Σαϊτιώτης), Τσιμπάμπα, Ζεκίνια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τζενάμο, Παλαιολόγος, Άντι (91′ Αναστασιάδης), Ετζενγκουέλε, Κούσας, Μητρόπουλος, Μουμίν (59′ Καραμαλίκης), Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ (59′ Καμαρά).

http://www.sentragoal.gr