Ζητείται ενότητα, γραμμή, γιατί όχι και ένας εκπρόσωπος τύπου σε μια “ακέφαλη” Πανδημοτική Πρωτοβουλία

Η Πανδημοτική Πρωτοβουλία, η παράταξη του Δημήτρη Σταμάτη στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, πριν αποχωρήσει απο την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκε σε αμηχανία, αφετέρου από την αναφορά του Π. Μοσχολιού να συσχετίσει τον εκπρόσωπο την Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών Αγρίνίου με την παράταξη και αφ ετέρου από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν “ακέφαλη” εξαιτίας της απουσίας του Δ. Σταμάτη (συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια) αλλά και της απουσίας του “αντ’ αυτού” Κ. Καζαντζή. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η θέση του εκπροσώπου τύπου της παράταξης, καθώς φαίνεται εδώ και κάποιους μήνες χηρεύει, συνετέλεσε στο γεγονός να μην υπάρχει ο άνθρωπος που θα δώσει τη “γραμμή”…

Έτσι ο καθένας έκανε του κεφαλιού του… Για παράδειγμα ο Δημήτρης Μουρτζιάπης, πρώην δήμαρχος Στράτου, γνωστός για το εκρητικό του ταμπεραμέντο, αποχώρησε πολύ πριν αποχωρήσει η παράταξη, και σίγουρα πριν ο Π. Μοσχολιός κάνει την αναφορά που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, με το σκεπτικό πως ήταν απαράδεκτο να μην συζητηθεί η πρόταση για το νερό των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Αργότερα όταν ο Π. Μοσχολιός με την αναφορά του άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές της παράταξης, καθένας είχε τη δική του απάντηση. Άλλος με ευφάνταστο τρόπο υποστήριξε πως ο υποφαινόμενος ούτε είχε, ούτε έχει σχέση με την παράταξη… Άλλος υποστήριξε πως ο διαμαρτυρόμενος πολίτης ήταν στο πρόσφατο παρελθόν για συγκεκριμένο διάστημα εκπρόσωπος τύπου της παράταξης και τώρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας πολίτης, που προφανώς έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Μια ακόμη άποψη που εκφράστηκε από δημοτικό σύμβουλο της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας (χωρίς να ξεκαθαρίζει τη σχέση της παράταξης με τον περί ου ο λόγος) ήταν, πως είτε είναι κανείς εκπρόσωπος μιας παράταξης, είτε δεν είναι, δεν παυεί να είναι πάνω από όλα πολίτης και έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.
Τελικά οι σύμβουλοι της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας συμφώνησαν στην αποχώρηση…

Μια τέτοια εικόνα δεν είναι και η καλύτερη… Και γίνεται χειρότερη αφού, όπως μαθαίνουμε, πέρα από τις αποχωρήσεις, κάποιοι σύμβουλοι της παράταξης πνέουν μένεα κατά του Δ. Σταμάτη αφού -όπως λένε- ενέπλεξε την παράταξη με πρόσωπα που κάθε άλλο παρά αξιοπιστία και σοβαρότητα εμπνέουν. Άλλοι πάλι σύμβουλοι της παράταξης έχουν ακουμπίσει τις ελπίδες τους στο θαύμα των Χριστουγέννων και εύχονται ο Αϊ Βασίλης να φέρει ενότητα στην Πανδημοτική Πρωτοβουλία και μια ενιαία “γραμμή”… γιατί όχι και έναν εκπρόσωπο τύπου… Διαφορετικά η παράταξη κινδυνεύει να γίνει σκορποχώρι (αν δεν έχει γίνει ήδη).