Θεοδωρίδης: “Ο Παναιτωλικός είναι μια όαση”

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού Γιώργος Θεοδωρίδης μίλησε στο Sport24.gr για την ομάδα του Αγρινίου, την Εθνική τους στόχους του, αλλά και για τους Έλληνες παίκτες οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν τάσεις φυγής.

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης είναι από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο Αγρίνιο και όχι άδικα, καθώς με την απόδοσή του τα τελευταία τρία χρόνια στον Παναιτωλικό έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των “καναρινιών”.

Ο αρχηγός της ομάδας του Αγρινίου, μίλησε στο Sport24.gr, για την πορεία της ομάδας στην Super League, για την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για το πρωτάθλημα συνολικά, αλλά και για τους Έλληνες παίκτες τους οποίους προτρέπει να μην έχουν τάσεις φυγής και να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, όσον αφορά τον Παναιτωλικό, τον χαρακτήρισε ως μια “ποδοσφαιρική όαση” με έναν πρόεδρο που είναι πάντα δίπλα στους παίκτες, ενώ παράλληλα ο σύλλογος σε κάθε ευκαιρία προσφέρει κοινωνικό έργο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Θεοδωρίδης στο Sport24.gr:
Για την χρονιά που φεύγει και την πορεία του Παναιτωλικού στην Super League: ”Νομίζω πως το 2011 είναι μια πετυχημένη χρονιά για τον Παναιτωλικό. Βγήκε πρωταθλητής στην Football League και ανέβηκε στην Super League, όπου μέχρι τώρα η ομάδα έχει μια πολύ καλή παρουσία, ενώ ήρθε και η πρόκριση στο Κύπελλο κόντρα σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ σε μια δύσκολη έδρα και που για τον Παναιτωλικό είναι πολύ σημαντικό γιατί έλειπε πολλά χρόνια από το προσκήνιο. Πιστεύω πως και το 2012 θα είναι καλό για την ομάδα και πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία“.

Για την κλήση του στην Εθνική μας ομάδα: ”Αυτό το οφείλω στον Παναιτωλικό. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο και με την καλή πορεία της ομάδας ανταμείφθηκα και εγώ. Σε αυτό έχουν μερίδιο φυσικά και οι συμπαίκτες μου, με την συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Είναι τιμή και είμαι περήφανος που κλήθηκα στην Εθνική“.

Για το αν είναι στόχος του να αγωνιστεί με την Εθνική στο EURO 2012:
“Αν ο Θεός θέλει θα είναι μεγάλη τιμή για μένα. Αλλά στόχος είναι να πάει καλά ο Παναιτωλικός για να είμαι και εγώ καλά. Πάντα πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην Super League με τον Παναιτωλικό“.

Για το πως έχει δει το πρωτάθλημα μέχρι τώρα: ”Υπάρχουν προβλήματα σε πολλές ομάδες. Μιλάω με συναδέλφους και ξέρω πως υπάρχουν προβλήματα. Ο Παναιτωλικός είναι μια όαση. Έχει γήπεδο, έχει προπονητικό κέντρο και έχει και έναν πρόεδρο που σε κάθε στιγμή είναι δίπλα στους παίκτες. Εμείς σαν παίκτες του Παναιτωλικού πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να κρατήσουμε ζεστό και τον πρόεδρο για να συνεχίσει με το ίδιο μεράκι. Ο Παναιτωλικός συμβάλει στην κοινωνία μας με διάφορες εκδηλώσεις, προσφέρει κοινωνικό έργο κάτι που δεν είναι συνηθισμένο“.

Για την αγάπη των φιλάθλων του Παναιτωλικού προς το πρόσωπό του: “Για μένα είναι πολύ σημαντική αυτή η αγάπη του κόσμου. Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Γενικά έχω να πω, αφού έχω παίξει και σε ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πως η επαρχία είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό που έχω ζήσει στην επαρχία θα πρέπει να το ζήσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μια άλλη σχέση ομάδας-διοίκησης-φιλάθλων. Στο Αγρίνιο βρήκα μια αγκαλιά“.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: ”Είχα πάντα τάσεις φυγής από μικρός. Αλλά είναι λάθος, στα 28 που ήρθα στον Παναιτωλικό το κατάλαβα. Αυτό πλέον το απέβαλα. Δεν θέλω να φύγω και αν με θέλουν θα μείνω. Το πρώτο λόγο έχει πάντα ο Παναιτωλικός και ο πρόεδρός του. Δεν έχω την τάση φυγής που είχα παλιά. Το σημαντικό είναι να παίζει μπάλα και να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις και όχι τα λίγα παραπάνω χρήματα. Επίσης να συμπληρώσω πως αυτό που πρέπει να κάνει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο και να μην έχει τάσεις φυγής“.

Κλείνοντας ο αρχηγός του Παναιτωλικού Γιώργος Θεοδωρίδης έκανε μια ευχή για τη νέα χρονιά: ”Να υπάρχει υγεία και αισιοδοξία, όσο δύσκολο και αν είναι να έχει όλος ο κόσμος το χαμόγελο στα χείλη. Υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλο το κόσμο, όλα τα άλλα είναι περιττά. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος το νέο έτος“.