Ανησυχία για τις συνεχείς διαρρήξεις στη Ναυπακτία

του Σωτήρη Καρέλη

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το τελευταίο διάστημα στη περιοχή της Ναυπακτίας η εγκληματικότητα. Η δράση οργανωμένων ομάδων ή και μεμονωμένων κακοποιών εκτείνεται πλέον στα Δημοτικά Διαμερίσματα με επικίνδυνους ρυθμούς. Οι κάτοικοι ανησυχούν έντονα ενώ το αίσθημα ασφαλείας έχει εκλείψει και δικαιολογημένα. Οι κάτοικοι βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των αδίστακτων κακοποιών. Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πολλές και ήδη ανησυχούν τους πολίτες που προσπαθούν να προφυλάξουν τις περιουσίες τους αλλά και την ίδια τους την ζωή.

Οι διαρρήκτες δεν σταματούν πουθενά και κλέβουν ακόμη και εκκλησίες σε ερημικές περιοχές με τελευταίο κρούσμα αυτό στην Βλαχομάνδρα Ναυπακτίας. Συγκεκριμένα άγνωστοι μπήκαν μέρα μεσημέρι από την ανοικτή πόρτα του ιερού ναού και παραβίασαν το παγκάρι της εκκλησίας. Αφού το άνοιξαν και είδαν ότι μέσα δεν υπήρχαν παρά μόνο μερικά κέρματα, έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα κατεστραμμένο παγκάρι. Όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό των τελευταίων ημερών αφού χθες το μεσημέρι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Μαμουλάδας Ναυπακτίας. Φαίνεται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν από καιρό τις κινήσεις του ηλικιωμένου άνδρα και όταν τον είδαν να απομακρύνεται για λίγο από το σπίτι του, ανέβηκαν τις σκάλες, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα της κουζίνας και αφού διέσχισαν ολόκληρο το σπίτι κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί έσπασαν την κλειδαριά της ντουλάπας με αιχμηρό αντικείμενο και άρπαξαν από τα συρτάρια ένα χρηματικό ποσό, ευτυχώς όχι πολύ μεγάλο, και ένα ρολόι. Φεύγοντας πήραν μαζί τους και τα κλειδιά του σπιτιού που ήταν κρεμασμένα στον τοίχο αλλά και τα κλειδιά από τις ντουλάπες του υπνοδωματίου.Ο κ. Κόγκος κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία κατά αγνώστων, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος ότι θα έχει θετική έκβαση η υπόθεσή του. όπως δήλωσε φοβάται ακόμη και για την ίδια του την ζωή. Δεν είναι το μοναδικό κρούσμα κλοπής στη Μαμουλάδα και για το λόγο αυτό συνέστησε σε όλους να είναι αρκετά προσεκτικοί.

Το γεγονός των απανωτών διαρρήξεων έχει θορυβήσει και το τοπικό αστυνομικό τμήμα, με το προσωπικό του να δίνει τις δικές του μάχες στην καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή. Τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα της τοπικής ελληνικής αστυνομίας , από τον ανεπαρκή αριθμό μάχιμων αστυνομικών και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, της στερούν την δυνατότητα της πλήρους Αστυνόμευσης. Από την άλλη πλευρά οι κάτοικοι αγωνιούν και ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα που ζουν μόνα τους.

Αναρτήθηκε στο Nafpaktos Voice