Επιχειρησιακό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός (κατά πλειοψηφία) για τον δήμο Αγρίνιου

Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου Αγρινίου και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται μόνο έργα που μπορεί να κάνει ο δήμος αλλά και άλλα έργα που ο δήμος διεδικεί μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ). Επίσης περιλαμβάνονται και εθνικά έργα όπως ο δρόμος Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία. Συνολικά στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί έργα για τα οποία ο δήμος έχει καταθέσει τεχνικά δελτία συνολικού ύψους 115 εκατομμύρια €.

Η κριτική της αντιπολίτευσης είχε μια ιδιαίτερη οπτική… Όσο αφορά το επιχειρησιακό η μείζονα αντιπολίτευση ισχυρίστηκε πως αυτό είναι υπερβολικό και περιέχει έργα που δεν πρόκειται να γίνουν. Αντίθετα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η αντιπολίτευση δεν είδε μεγάλα και οραματικά έργα χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό φτωχό. Η πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης εστίασε τη κριτική της στους παρακρατηθέντες πόρους από την αυτοδιοίκηση που δεν διεκδικήθηκαν. Ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε την ανάγκη ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να σχεδιάζουμε το μέλλον. Ο κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό τόνισε ότι αυτός ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα της χώρας όπως αυτή διαμορφώνεται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα τον χαρακτήρισε ρεαλιστικό, αξιόπιστο και με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μοσχολιός στην προετοιμασία του Δήμου για την αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ. «Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σωστό προγραμματισμό και συγκεκριμένες προτάσεις έχουμε καταθέσει μέχρι σήμερα τεχνικά δελτία ύψους 160 εκ. ευρώ για έργα που καλύπτουν όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ήδη κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος βαθμός ωριμότητας και ο Δήμος είναι πανέτοιμος για την απορρόφηση κονδυλίων” είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με τον κ. Σταμάτη να υποστηρίζει πως ο εκπρόσωπος του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών Αγρινίου, που προχώρησε σε προσωρινή κατάληψη του δημοτικού συμβουλίου, δεν είναι συνεργάτης του , αλλά πολιτικός του φίλος.