Η αντι-Σοβιέτ Γιαννακά και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ξύπνησε η βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά και έκανε δηλώσεις για το θέμα που απασχολεί όλη την Ελλάδα. Σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό η δραστήρια βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα δήλωσε :

“Χθες υπήρξε ένα αποτέλεσμα και σε μένα τουλάχιστον φαίνεται αρκετά καθαρό. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ χθες γύρισε μια μεγάλη σελίδα και ο κύβος εκτιμώ ότι έχει ριφθεί. Το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει ένα νέο αρχηγό το επόμενο διάστημα, ο αρχηγός αυτός δεν θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και κατά προέκταση εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να γυρίσει μια πραγματικά μεγάλη σελίδα.

Αν είμαστε η τελευταία χώρα που έχει ακόμη σοβιετικές δομές στην οικονομία της, εκτιμώ ότι αυτές είναι και οι τελευταίες κομματικές δομές σοβιετικού τύπου που παρακολουθούμε τώρα.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μετά το Γιώργο Παπανδρέου θα χρειαστεί πλέον να είναι ένα κόμμα μη σοβιετικό, ένα κόμμα μη αρχηγικό, ένα κόμμα πιο δημοκρατικό, ένα κόμμα με διαφορετικές λειτουργίες που θα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του ειδικά σε ότι αφορά στην επιβίωση του με πιο υγιή, με πιο ταχύ τρόπο και πιο δημοκρατικό.

Νομίζω ότι θα γίνει μια εκλογή από τη βάση του κινήματος. Είναι μια λύση που προτιμάται από τους πρωταγωνιστές αυτής της εξέλιξης και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ εκεί θα πάει. Είναι μια διαδικασία που έχει αποφασιστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από μερικά χρόνια και είχε χρησιμοποιηθεί μεγάλη αξιοπιστία. Είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να ξαναγίνει τώρα και μέσα σε μια ημέρα να στηθούν κάλπες.”

Δηλαδή μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμμα σοβιετικό και αυτό πρέπει να αλλάξει, σύμφωνα με την Γιαννακά, αυτό φταίει στο ΠΑΣΟΚ… Πάρε το αυγό και κουρευ’ το, θα προσθέσω εγώ με αυτούς που μπλέξαμε…

Η Πρωην Σοβιετ βουλευτής Αιτ/νίας

Σοφία Γιαννακά

 

Γ.Κ.