Μπελεβώνης : Έναν μέσο, έναν επιθετικό και ένα αντι-Κουτρομάνο

Την πρόθεση να γίνει η πρώτη «χειμερινή» μεταγραφή του Παναιτωλικού μέσα στο 2011, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Μάκης Μπελεβώνης που ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα Γκέκα και Τζιόλη!

Για περίπου 3 ώρες, ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου των «κυανοκίτρινων», Φώτη Κωστούλα, μέσω live chat στην ιστοσελίδα panaitolikos1926.gr απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις φίλων του Παναιτωλικού που αφορούν όλα τα θέματα, αγωνιστικά και μη, του συλλόγου!
Το gazzetta.gr δημοσιεύει τα χαρακτηριστικότερα σημεία των όσων είπε ο κ. Μπελεβώνης, που ξεκαθάρισε ότι στόχος της ΠΑΕ είναι να γίνει η πρώτη μεταγραφή του χειμώνα πριν το τέλος του 2011, δηλαδή το επόμενο διήμερο!

Για το μεταγραφικό πλάνο που έγινε το περασμένο καλοκαίρι:
«Πραγματικά καθυστερήσαμε στις μεταγραφές του καλοκαιριού, γιατί υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες (διαφορετικές σε κάθε περίπτωση). Στις μεταγραφές όμως, υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, όπως αυτές των παικτών που αναφέρεις, που δεν έγιναν στην τύχη, ανεξάρτητα αν τελικά δεν έφεραν το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτό είναι λογικό. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα αποτυχίας μιας μεταγραφής, όσο καλά κι αν την έχεις μελετήσει, γιατί εκτός των άλλων ο προπονητής επιλέγει 11 παίκτες και όχι 30 που είναι το ρόστερ μιας ομάδας».

Για τον σχεδιασμό στο… παζάρι του Ιανουαρίου: «Το ρόστερ θεωρούμε ότι είναι αρκετά μεγάλο και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε περισσότερες αποδεσμεύσεις απ’ αυτές που θα θέλαμε. Αυτή τη μεταγραφική περίοδο προσπαθούμε να φέρουμε δύο ποδοσφαιριστές. Έναν μέσο και έναν επιθετικό. Ο τραυματισμός του Κουτρομάνου μας οδηγεί στη σκέψη για μία ακόμα».

Για τα όσα λέγονται περί αυξημένων αρμοδιοτήτων του ίδιου:
«Αν και ο ρόλος του Διευθύνοντα Συμβούλου είναι να γνωρίζει για όλα, υπάρχει μια υπερβολή στην άποψη που καταθέτεις. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για την ΠΑΕ με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους. Δυστυχώς, όμως, από τότε που ασχολούμαστε με τον Παναιτωλικό, χρειάστηκε και βρύσες να αλλάξουμε, αλλά και πολύ σημαντικότερα πράγματα, για να φτάσουμε στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα η ομάδα. Ακόμα και ο πρόεδρος ασχολείται πολλές φορές με τέτοια θέματα, χωρίς αυτό να σημαίνει συγκεντρωτισμό, όπως θέλουν κάποιοι να το παρουσιάζουν (για άλλους λόγους). Και βέβαια σ’ αυτόν τον Παναιτωλικό αυτό που δεν μπορεί κανείς να χρεώσει (έστω κι αν το επιδιώκουν πολλοί) είναι η προσωπική προβολή. Εργαζόμαστε να υλοποιήσουμε αυτό που χρόνια τώρα οι φίλαθλοι ήθελαν να πραγματοποιηθεί».

Για το σκέπαστρο στο πέταλο το οποίο έχει καθυστερήσει:
«Για το σκέπαστρο και όλα τα έργα στο γήπεδο, γνωρίζετε ότι έχουμε καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εδώ και αρκετό καιρό και αντιμετωπίζουμε μια απίστευτη γραφειοκρατία η οποία καθυστερεί την ολοκλήρωση των έργων. Πέραν των δικαιολογητικών, έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες για τη νομιμοποίηση παλιότερων αυθαίρετων κατασκευών. Κάθε φορά που ξεκινούν τα έργα, γίνονται καταγγελίες από συμπολίτες μας. Δεν κατανοούμε τον λόγο, αφού πρέπει να γνωρίζουν, ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στερούν από τους φιλάθλους μας ένα ολοκληρωμένο γήπεδο, για το οποίο ο πρόεδρος έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια, χωρίς καμία απολύτως επιδότηση. Τα έργα της ΠΑΕ στο γήπεδο, αναμόρφωσαν καιν αναβάθμισαν όλη την περιοχή και όποιος είναι αντίθετος λειτουργεί σε βάρος της προόδου. Περιττό να τονίσουμε ότι ανταποδοτικά ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσε να υπάρξει απόσβεση και είναι έργα που θα απολαμβάνουν οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού για πάρα πολλά χρόνια».

Για το αν οι μεταγραφικοί στόχοι είναι από Ελλάδα ή από εξωτερικό:
«Βασική μας θέση είναι να έχουμε στο ρόστερ με όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Αυτό παρουσιάζει ακρετές δυσκολίες, ειδικότερα την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Επειδή τα προηγούμενα χρόνια τον χειμώνα κάναμε πολλές λέθος επιλογές, προσπαθούμε να εξετάσουμε με μεγαλύτερη προσοχή την κάθε περίπτωση, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες πιθανότητες λάθους».

Για τα όσα ακούγονται για την… συνεργασία με την Ροζάριο: «Επιδιώκουμε συνεργασίες με ομάδες κυρίως του εξωτερικού, από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε “πράγματα” σε όλα τα επίπεδα. Τεχνογνωσία, θέματα οργάνωσης, λειτουργία τμημάτων υποδομής, αγωνιστικά θέματα κ.α. Οποιαδήποτε κίνηση κάνουμε για όλα τα παραπάνω θέματα, θα την κάνουμε μόνο αν έχει όφελος για την ομάδα μας. Με τη Ροζάριο έγινε μια πρώτη επαφή χωρίς να καθοριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας. Είναι μια διαρκής επικοινωνία με ανταλλαγή απόψεων που θα καθορίσει τη συνεργασία, τόσο με τη Ροζάριο, όσο και με άλλες ομάδες».

Για το αν ο Παναιτωλικός έχει ανάγκη από τεχνικό διευθυντή:
«Ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή είναι διαφορετικός σε κάθε ομάδα και έχει δημιουργήσει σε πολλές ελληνικές ομάδες σύγχιση και προβλήματα. Νομίζω ξέρετε πολλά παραδείγματα και σε μεγάλες ομάδες. Όταν λειτουργεί καλά η συνεργασία προπονητή – τμήμα σκάουτινγκ, για τη διοίκηση είναι πιο εύκολο το έργο και τα αποτελέσματα πιο συλλογικά, χωρίς να μεταφέρει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Αυτό που προσπαθούμε είναι να βελτιώσουμε (και με πρόσωπα και με τεχνικά μέσα) το τμήμα σκάουτινγκ. Δεν πιστεύουμε δηλαδή, ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο ρόλος ενός τεχνικού διευθυντή θα είχε καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς αυτό να αποκλείει στο μέλλον να υπάρξει τέτοιος ρόλος».

Για τα… σενάρια περί κακών σχέσεων με τον Τεννέ:
«Αυτό φαίνεται ότι επιθυμούν κάποιοι εδώ και καιρό! Η συνεργασία μας με τον κ. Τεννέ είναι από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) αυτά τα έξι χρόνια».

Για το αν υπάρχει θέμα Γκέκα και Τζιόλη: «Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τον Γκέκα. Πρώτον ανήκει σε ομάδα και δεύτερον είναι πάρα πολύ ακριβός για τα ελληνικά δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Τζιόλη για την οποία υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα».

Για το πότε θα γίνει η πρώτη μεταγραφή: «Η πρώτη μεταγραφή προσπαθούμε να γίνει πριν το τέλος του χρόνου. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το γρηγορότερο τις μεταγραφές. Γιατί, ο Ιανουάριος είναι μήνας με δύσκολο και βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά και να κερδίσουμε χρόνο προσαρμογής. Αυτός είναι ο στόχος. Μην ξεχνάμε ότι στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα όνειρα της διοίκησης φτάνουν εκεί που ορίζουν τα όνειρα των φιλάθλων του Παναιτωλικού. Κάποια έγιναν πραγματικότητα. Συνεχίζουμε».

Για την απομάκρυνση του Βασίλη Νταλαπέρα από τις ακαδημίες:
«Θα ήταν αχαριστία και αδικία κάποιος να χαρακτήριζε αχάριστο και άδικο τον οποιοδήποτε απ’ την ομάδα, για το θέμα του Νταλαπέρα. Η ομάδα τον τίμησε έχοντάς τον για ακρετά χρόνια στα Τμήματα Υποδομής, αλλά και προπονητή στην πρώτη ομάδα. Ο Νταλαπέρας και όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον Παναιτωλικό και τα Τμήματα Υποδομής, επιλέχθηκε για να εφαρμόσει πράγματα ή προγράμματα που η διοίκηση ήθελε να υλοποιήσει. Ο Βασίλης ήταν ένας από αυτούς και πραγματικά προσπάθησε και προσέφερε στην κατεύθυνση αυτή. Του προτάθηκε αλλαγή πόστου, δεν δέχτηκε και αποχώρησε».

Για το θέμα των ακαδημιών:
« Στόχος μας είναι την επόμενη αγωνιστική περίοδο το 1/3 του ρόστερ να είναι παιδιά από τα Τμήματα Υποδομής του Παναιτωλικού».

Για το θέμα Ζαραδούκα:
«Δεν θα παίρναμε δανεικό ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα και μάλιστα τον συγκεκριμένο, που αθέτισε τη συμφωνία το καλοκαίρι».

Για τις σχέσεις της ΠΑΕ με την Θύρα 6:
«Υπάρχει συνεχής και ειλικρινής διάλογος και με τη Θύρα 6 και με όλους τους φιλάθλους, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Η Θύρα 6 όλα τα χρόνια της διοίκησης Κωστούλα, αλλά και χρόνια πριν, στήριζε συνεχώς την ομάδα».

Για το δίχτυ στο πέταλο
: «Οι αρμόδιοι ασφαλείας της Superleague ζητάνε (και υπάρχει σε κάθε γήπεδο) προστατευτικό κάγκελο και δίχτυ σε όλο το πέταλο».

Για το αν σκέφτεται η ΠΑΕ να μειώσει τις τιμές στα εισιτήρια: «Επειδή έχει τεθεί πολλές φορές το ζήτημα, θα το θέσω στο επόμενο συμβούλιο ως αίτημα των φιλάθλων. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι τα έξοδα της ομάδας είναι πάρα πολλά, οι χορηγίες φέτος πολύ μικρότερες από προηγούμενα χρόνια».