Στην κατάψυξη η υγεία των πολιτών της ορεινής Ναυπακτίας

Με το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε τα ορεινά του δήμου Ναυπακτίας και το περιστατικό με τον τραυματισμό ευτυχώς ελαφρά ενός από τους επισκέπτες που αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο των Χριστουγέννων στην Αποδοτία και συγκεκριμένα στην Άνω Χώρα, αναδυκνείεται το μεγάλο θέμα της απαξίωσης του Κέντρου υγείας Άνω Χώρας αφού χρειάστηκε να έρθει από τη Ναύπακτο το ασθενοφόρο για τη μεταφορά του ασθενούς και όχι από το κέντρο υγείας της Άνω Χώρας που βρισκόταν μερικά χιλιόμετρα μακριά. Η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του κέντρου υγείας Άνω Χώρας συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων.

Στην πράξη αποδεικνύεται το αντίθετο.Και όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο δεν το καταφέρνουν. Με το περιστατικό κατά το οποίο χρειάστηκε άμεση μεταφορά του ασθενούς σε νοσηλευτικό ίδρυμα,αναδυκνείεται για μια ακόμη φορά η παθογένεια του Ελληνικού συστήματος.

Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια περαστικού συνανθρώπου του για να αποκολλήσει το αυτοκίνητό του,στην προσπάθεια να ελέγξει την κατάσταση του ιμάντα που είχε δεθεί στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου του,έγινε ουσιαστικά θύμα του ίδιου του του αυτοκινήτου αφού ο άλλος οδηγός αθελά του, ρυμούλκησε το όχημα χωρίς να προσέξει ότι κάτω από το αυτοκίνητο βρισκόταν ο οδηγός.

Έτσι λοιπόν έγινε το περιστατικό και χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Και αντί να υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο στην Άνω Χώρα, ως όφειλε το κράτος να έχει,κλήθηκε από τη Ναύπακτο, να ταξιδέψει 120 χιλιόμετρα μέσα στον κακό χαμό για την μεταφορά, ευτυχώς ελαφρά του κατα τ’αλλα ασθενούς.

Όσο για την κατάσταση των ορεινών δρόμων αφενός θα πρέπει ο δήμος να τους διατηρεί σε καλή κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται, αφετέρου θα πρέπει και’μεις να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του αυτοκινήτου και των επιβαινόντων μας, οδηγώντας προσεκτικά, να έχουμε πάντα σε καλή κατάσταση και φυσικά κοντά μας τις αλυσίδες, να τηρούμε όλα όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις και να μην υπερεκτιμούμε ούτε τις προσωπικές μας ικανότητες ούτε τις ικανότητες του αυτοκινήτου μας. Έτσι,πάντοτε θα έχουμε ένα ασφαλές,σίγουρο και πάνω απ’ολα ευχάριστο ταξίδι.

Πηγή: http://www.nafpaktianews.gr