2 εκατ. € επιπλέον για τους σεισμόπληκτους και 2,5 για τους πυρόπληκτους της Δυτικής Ελλάδος

Άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες κάλυψης των σεισμόπληκτων της Δυτικής Ελλάδας εξασφαλίστηκαν με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Διατίθενται λοιπόν στο ΤΑΣ Αχαΐας δυο εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον των 13 εκατομμυρίων που εκταμιεύθηκαν προ λίγων ημερών και τα οποία ήδη διατίθενται στους δικαιούχους.

Τα δυο εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων καταβολής της δωρεάν κρατικής αρωγής σε δικαιούχους από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Να σημειωθεί δε ότι τα χρήματα αυτά ελήφθη απόφαση να διατεθούν στο ΤΑΣ Αχαΐας εξαιτίας της αδυναμίας άλλων περιοχών να τα απορροφήσουν εγκαίρως.

Επίσης, διατίθενται 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων προς τους πυρόπληκτους Ηλείας και Αχαΐας. Για τους πυρόπληκτους της Ηλείας θα διατεθεί συνολικά ποσό 1,4 εκατομμυρίων ευρώ και αντίστοιχα για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας ποσό 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα, από το πρόγραμμα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων και για την κάλυψη παλαιότερων υποχρεώσεων που δεν αφορούν ζημιές από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 εξασφαλίστηκε ποσό 500.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί σε δικαιούχους από την Πάτρα και το Αίγιο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι όσοι εκ των δικαιούχων έχουν ειδοποιηθεί να παραλάβουν επιταγές από το ΤΑΣ ή έχουν ήδη παραλάβει τις επιταγές και δεν τις έχουν εξοφλήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας να το κάνουν το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή.