Άνω Χώρα Ναυπακτίας: Κέντρο Υγείας χωρίς ασθενοφόρο

Την απαξίωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας της Άνω Χώρας του Δήμου Ναυπακτίας, αναδεικνύει το περιστατικό του ευτυχώς ελαφρά τραυματισμού επισκέπτη που θέλησε να περάσει το τριήμερο των Χριστουγέννων στην περιοχή Αποδοτίας. Όπως αναφέρει η zougla.gr, ο άτυχος άνδρας περίμενε ώρες να έρθει το ασθενοφόρο από τη Ναύπακτο και όχι από το κέντρο υγείας της Άνω Χώρας, όπως θα ήταν άλλωστε λογικό.

Ο λόγος; Οι σοβαρές ελλείψεις που έχει στην στελέχωση του το κέντρο υγείας της περιοχής απόρροια των οποίων είναι το γεγονός ότι για την διακομιδή κάποιου ασθενή πρέπει να σταλθεί ασθενοφόρο από την πόλη της Ναυπάκτου που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας της Άνω Χώρας και συγκεκριμένα με τον αγροτικό γιατρό που εργάζεται εκεί, κ. Χαράλαμπο Βίτσα. Ο γιατρός είπε πως όντως συνέβη αυτό το δυσάρεστο περιστατικό αποκαλύπτοντας πως ο λόγος είναι η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο υγείας το οποίο έχει τρομερές ελλείψεις, σε βαθμό που οι ασθενείς δε μπορούν να εξυπηρετηθούν.

«Για το ασθενοφόρο της περιοχής μας έχουμε μόνο έναν οδηγό, ο οποίος είναι σε άδεια και δε μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς . Γενικά δε γίνεται ένας οδηγός μόνο να καλύπτει όλες τις βάρδιες και να μεταφέρει όλους τους ασθενείς στο κέντρο υγείας. Εκτός από το ασθενοφόρο το κέντρο υγείας έχει ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού».

Και συνεχίζει ο κ. Βίτσας «Όντως, ζούμε σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, και εμείς οι εργαζόμενοι κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λειτουργήσει σωστά το κέντρο υγείας και οι ασθενείς να εξυπηρετούνται στο βαθμό του δυνατού».

Οι τοπικές αρχές της πόλης έχουν γνώση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο υγείας της Άνω Χώρας και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα αλλά η πολιτεία τους αγνοεί . Ο αντιδήμαρχος της Ναυπακτίας, κ. Καρολής σε επικοινωνία που είχε με τη zougla.gr δήλωσε τα εξής :

«Ζούμε σε μια περιοχή στην οποία έχει μεγάλη προσέλευση τουριστών και φροντίζουμε πάντα να είναι όλα στην εντέλεια . Πρέπει οι κάτοικοι και οι τουρίστες να είναι σίγουροι για την ασφάλεια τους. Το κέντρο υγείας μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, δε μας αξίζει να αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά πρόβλημα που υπάρχουν. Εδώ και πολύ καιρό δίνουμε μια σκληρή μάχη για να σώσουμε το κέντρο υγείας Άνω Χώρας. Είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που κάνουν οι αρμόδιοι και θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η διάσωση του κέντρου. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Πηγή: www.zougla.gr