Να “τρέξει” της ζεύξη της Λευκάδας θέλει το Υπουργείο Υποδομών

Την επανεκκίνηση των πέντε μεγάλων οδικών έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης περιμένει το υπουργείο Υποδομών για να ρίξει στην αγορά, ως αντίδοτο στην ύφεση, με κεφάλαια που θα αναζητηθούν από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο υπουργείο Υποδομών αισιοδοξούν ότι θα δοθεί σύντομα λύση στο μείζον πρόβλημα χρηματοδότησης των πέντε μεγάλων έργων κι ότι αυτό ουσιαστικά θα αντιστρέψει το κλίμα και θα ανάψει το «πράσινο φως» για να τρέξουν κι άλλα έργα που είναι ικανά να τονώσουν την οικονομία παρέχοντας θέσεις εργασίας και ζεστό χρήμα στην αγορά. Ήδη το υπουργείο δηλώνει έτοιμο να «τρέξει» τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, τον άξονα Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, τη Ζεύξη της Σαλαμίνας, καθώς και τη Ζεύξη της Λευκάδας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι νέες συμβάσεις προγραμματίζονται με πολύ μεγάλη προσοχή και με οικονομικο-τεχνικά στοιχεία ρεαλιστικά, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη τα παρελθόντος και να μην πέσουν έξω τα μοντέλα.

Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, Ζεύξεις Σαλαμίνας και Λευκάδας, τρία έργα στο ίδιο «πακέτο» παραχώρησης.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία αυτά έργα φαίνεται ότι θα ενταχθούν στο ίδιο «πακέτο» παραχώρησης.

Ζεύξη Λευκάδας
Το έργο αφορά το οδικό τμήμα μηκους 3.100 μέτρων από το Κάστρο Αγ. Μαύρας έως τον περιφερειακό δακτύλιο της Λευκάδας. Τα σχεδιαζόμενα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 100 μέτρων κάτω από τον υφιστάμενο δίαυλο. Τη διαπλάτυνση και εκβάθυνση του δίαυλου ναυσιπλοΐας στην περιοχή του έργου της σήραγγας. Το κόστος εκτιμάται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από το ypodomes.com