140.000 ζουν στο όριο της φτώχειας στη Δυτική Ελλάδα

Στη ζώνη του λυκόφωτος βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και της Δυτικής Ελλάδας, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη Δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία αφορούν τον αριθμό των κατοίκων που ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και με βάση την κατά προσέγγιση αναγωγή που έκανε το patrastimes. gr για τη Δυτική Ελλάδα και με δεδομένο ότι το 20% του πληθυσμού ζει στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας, ο αριθμός των ατόμων από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, αγγίζει τις 140.000 σε σύνολο πληθυσμού 680.000 κατοίκων.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία από αυτές τις 140.000, 21.000 αδυνατούν να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση, 30.800 στερούνται στην περιοχή δυνατότητας σωστής διατροφής, 26.600 δεν μπορούν να πληρώσουν ΔΕΗ,ΟΤΕ και νερό, ενώ για περισσότερους από 64.000 οι διακοπές έστω και για μια εβδομάδα αποτελούν …άγνωστη λέξη

Την ίδια ώρα ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες πολίτες και στην πρωτεύουσα της Αχαΐας είναι καί τά στοιχεία από το τοπικό γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ όπου μέσα σε ένα χρόνο – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr o συντονιστής του γραφείου κ. Νικολαδάκης- έχει σημειωθεί αύξηση των ατόμων που ζητούν στήριξη κατά 300%.

Μέσα σε λίγους μήνες 2500 θύματα της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης από την Πάτρα έχουν ζητήσει βοήθεια για να αντιμετωπίσουν λόγω της ένταξης τους στην κατηγορία των πολιτών που ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας χρέη που αδυνατούν να πληρώσουν.

Θύματα αυτής της κατάστασης σύμφωνα πάντα με τον υπεύθυνο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα είναι νέοι άνθρωποι και νέα ζευγάρια ενώ δραματική είναι η κατάσταση και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.