Μετά το Μεσολόγγι τώρα και στη Ναύπακτο καταστρέφουν προτομές

Σε μια αποτρόπαιη πράξη προχώρησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι δράστες πήγαν στο Δημαρχείο της Ναυπακτίας και πήραν την προτομή του αείμνηστου Ναυπάκτιου Ευθύμιου Βαρδακουλά από τον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου όπου κοσμούσε με την παρουσία της το χώρο και να την μεταφέρουν στο προαύλιο του 2ου γυμνασίου- λυκείου της πόλης.

Εκεί οι άγνωστοι, αφού πρώτα κατέστρεψαν τις κλειδαριές των εισόδων του κτιρίου, άρπαξαν μια κουρτίνα από το ισόγειο του σχολείου και με αυτή έδεσαν το λαιμό της προτομής με την μπασκέτα, τοποθετώντας την πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο κάδο απορριμμάτων.
Το πρωί εκπαιδευτικοί και μαθητές είδαν το θέαμα και απευθύνθηκαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα, άνδρες του οποίου ξεκίνησαν την συλλογή στοιχείων που θα τους οδηγήσουν στους δράστες.

Η καταστροφή της προτομής έγινε αντιληπτή και από τους υπαλλήλους του δήμου ενημερώνοντας τον δήμαρχο. Ο κ. Μπουλές χαρακτήρισε την πράξη βεβήλωση της μνήμης ενός ανθρώπου που πρόσφερε πολλά στον τόπο και μάλιστα στους άπορους συμπολίτες του. Πρέπει να σεβόμαστε τους ευεργέτες της πόλης μας τόνισε κλείνοντας ο ίδιος.

Απο το Lepanto rtv