Συνελήφθη αρχαικάπηλος στον Αστακό με εικόνες του 17ου και του 19ου αιώνα

Συνελήφθη, χθες (9-1-2012) το μεσημέρι, στο 4ο χλμ της Επαρχιακή Οδού Αστακού – Μύτικα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και παράνομη κατοχή όπλων.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έλεγχο σε κλειστού τύπου φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 61χρονος, στο οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν δύο εικόνες μεγάλων διαστάσεων τις οποίες είχε επιμελώς κρύψει κάτω από ελαιόπανα και πλαστικά τελάρα.
Η πρώτη εικόνα απεικόνιζε την παράσταση « της φιλοξενίας του Αβραάμ » και χρονολογείται τον 17ο- 18ο αιώνα μ.Χ. ενώ η δεύτερη απεικόνιζε την « η εις Εμμαούς Συνοδεία » και χρονολογείται τον 19ο – 20ο αιώνα μ.Χ..
Στη συνέχεια, σε έρευνες που ενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε κατάστημα παλαιοπωλείο που διατηρεί ο 61χρονος στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o Ένα Ιερό Ευαγγέλιο.
o Ένα πιστόλι σε ξύλινη θήκη.
o Ένα πολεμικό τυφέκιο.
o Δύο κυνηγετικά όπλα παλαιού τύπου.
Το κλειστού τύπου, φορτηγό αυτοκίνητο του 61χρονου, κατασχέθηκε ως μέσο που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των παλαιών εικόνων.
Ο 61χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.