Ο Α. Μακρυπίδης αρθρογραφεί για το ΠΑΣΟΚ

Όταν το ΠΑΣΟΚ περνάει κρίση και τάσεις ενδοσκόπησης, οι φιλοσοφικές προσεγγίσεις περισσεύουν… Αυτό είναι ένα κληροδότημα της εσωκομματικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ το 2007 αλλά και του προέδρου του ΓΑΠ, αυτής της μεγάλης διάννοιας του διεθνούς σοσιαλισμού… Στα πλαίσια αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα μιλούν, αρθρογραφούν και συνεντευξιάζονται…

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης γράφει σε άρθρο του στα Νέα… “Τα τελευταία χρόνια η χώρα βρέθηκε στη δίνη της χειρότερης οικονομικής κρίσης μεταπολεμικά. Μιας κρίσης με παγκόσμιες διαστάσεις, η οποία διογκώθηκε υπέρμετρα στην Ελλάδα λόγω των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας και σήμερα τείνει να μετατραπεί σε κοινωνική και κατ’ επέκταση σε πολιτική κρίση.” Τείνει να μετατραπεί σε κρίση κοινωνική και πολιτική…. Δηλαδή για το κύριο Μακρυπίδη ακόμη δεν έχουμε κοινωνική και πολιτική κρίση… Απλά τείνουμε σε αυτή!!! Όχι, δεν νομίζουμε πως ο κ. Μακρυπίδης ζει σε άλλη κοινωνία και δεν ξέρει τι λέει… Αλλά ποιος ξέρει τι χειρότερο μας περιμένει… Σκέψου μόνο πως όταν θα έχουμε κοινωνική κρίση θα τρώει ο ένας τον άλλο, σαν τα ζόμπι στο resident evil.

Ακόμη ο κ. Μακρυπίδης απευθυνόμενος μάλλον προς τους συντρόφους του στο Κίνημα τους καλεί “να μην εγκλωβιστούμε σε άγονες δελφινομαχίες και ακραίες προσωπικές φιλοδοξίες… Πάντως δεν θυμόμαστε να είχε αντιδράσει έντονα όταν είχε παραιτηθεί από εισηγητής του Μεσοπρόθεσμου και τα ρεπορτάζ τον ήθελαν δυσαρεστημένο από την μη υπουργοποίηση του κατά τον πρόσφατο -τότε- ανασχηματισμό.