“Άκυρο” σε Κατσιφάρα και Δημαρά για τα σκουπίδια της Πάτρας από Μπουλέ και Παναγιωτόπουλο

Άκαρπη απέβη η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδος υπό την προεδρεία τυο Απ. Κατσιφάρα και τη συμμετοχή των Δημάρχων Πατρέων Γ. Δημαρά, Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλου και Ναυπάκτου Γ. Μπουλέ. Η αναζήτηση λύσης για την εναπόθεση των απορριμμάτων της Πάτρας έπεσε για μια ακόμα φορά στο κενό καθώς οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλος και Ναυπάκτου Γ. Μπουλές δήλωσαν πως υπό τις παρορούσες συνθήκες αδυνατούν να διαθέσουν τους ΧΥΤΑ που έχουν για τη φιλοξενία των απορριμμάτων της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου τόνισε πως ο ΧΥΤΑ της πόλης του έχει μόλις εννέα μήνες ζωή γεγονός που σημαίνει πως ένα μεταφερθούν εκει σκουπίδια της Πάτρας αυτομάτως η διάρκεια χρήσης του θα μειωθεί στους δυο μήνες.

Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης με τους Δημάρχους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ναυπακτίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να τονίσω ότι η Περιφέρεια δεν προΐσταται των Δήμων, είναι θεσμός παράλληλος με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και όχι προϊστάμενη αρχή. Η Περιφέρεια δεν επιβάλει λύσεις στους Δήμους, συμβάλλει σε λύσεις”. Και συνέχισε σημειώνοντας πως “στην διάθεση των δημοτικών αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται 60 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή σύγχρονων Εργοστασίων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Η προοπτική αυτή προσφέρει και την οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων».