Ήττα (1-3) και αποκλεισμός από το Κύπελλο για τον Παναιτωλικό (video)

Ο ΟΦΗ με ανατροπή πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας με 3-1 του Παναιτωλικού και πήρε την πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου. Ο Παναιτωλικός για άλλη μια φορά στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε στο ματς. Αντίθετα η ομάδα του Αγρινίου -και αυτό φάνηκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο- όταν πιέστηκε από τον ΟΦΗ στο κέντρο έχανε εύκολα την μπάλα, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ χωρίς σπουδαίες ευκαιρίες να βάλει το γκολ της ισοφάρισης. Καθοριστικό σημείο για την ομάδα του Αγρινίου το 60′, μόλις δυο λεπτά μετά το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ, η βλακώδης αποβολή του Φερνάντεζ και ενώ ο ΟΦΗ έπαιζε με 10 ψαλίδισε από τον Παναιτωλικό τις πιθανότητες της ισοφάρισης.

Δείτε ακόμη :Εντάσεις στη διάρκεια και μετά τον αγώνα – Διαμαρτυρίες για τις μεταγραφές που δεν γίνονται

Μπαμόγκο… τι Φερνάντες…!

Tεννές : «Να φτιάξουμε την ψυχολογία μας!»

Guerreros: «Όποιος δεν μπορεί… σπίτι του»

Καλός ρυθμός και το πρώτο ημίχρονο
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 12ο λεπτό, μετά από γέμισμα του Καμαρά, ο Παλαιολόγος δεν μπορεί να νικήσει τον Βεζυρίδη από πλεονεκτική θέση, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να διώχνει την μπάλα με τα πόδια.
Το σουτ του Μητρόπουλου στο 23′ απομακρύνθηκε από τον Βεζυρίδη, ενώ το ίδιο έγινε στο 27′ όταν από το σουτ του Μπόντορ ο Άντι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έδιωξε.
Λίγο αργότερα, η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και συγκεκριμένα, στο 35′, όταν ο Μητρόπουλος έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Ρότσα με εκπληκτική κεφαλιά στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη για το 1-0.
Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα, στο 42′. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της ο Σίσιτς την έστειλε με εκπληκτικό, δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο “παραθυράκι” της εστίας του Τζενάμο για να κάνει το 1-1.

Ένταση και αποβολές στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι αποβολές, αλλά και το γκολ από την πλευρά του ΟΦΗ. Στο 49′, μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Σίσιτς και απομακρύνθηκε.
Δύο λεπτά αργότερα (51′) μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Παλαιολόγος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη, αλλά προηγουμένως ο Καμαρά είχε βρει την μπάλα με το χέρι και σωστά ακυρώθηκε το γκολ.
Στο 54′, ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βάντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι, μια σωστή απόφαση.
Και ενώ ο ΟΦΗ ήταν με δέκα παίκτες, αυτός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Στο 58′ λοιπόν μετά από ωραία μπαλιά του Τζόρντι Λόπεθ, ο Μπούρμπος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, απέφυγε τον Τζενάμο και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-2.
Στην συνέχεια τα “πνεύματα άναψαν” και δημιουργήθηκε ένταση, όταν στο 60′, ο Φερνάντες έκανε ένα “εγκληματικό” χτύπημα στον μηρό στον Σίσιτς και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σπάθα
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Σίσιτς να μην μπορεί να συνεχίσει το ματς και οι παίκτες των δύο ομάδων να ανταλλάξουν κάποια “γαλλικά” με τα πνεύματα να ηρεμούν λίγο αργότερα.
Ο ΟΦΗ με το υπέρ του αποτέλεσμα, είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 69′, όταν μετά από μπαλιά του Λόπεθ, ο Παπουλής απέφυγε τον Άντι αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και έφυγε άουτ.
Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός ανέβηκε προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 73′, από το σουτ του Καμαρά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Βεζυρίδη.
Από εκεί και πέρα στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε συγκλονιστικό, καθώς ο Παναιτωλικός πίεζε, ενώ οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Βεζυρίδη.
Στις καθυστερήσεις μάλιστα χάθηκαν καλές ευκαιρίες. Στο 92′, ο Ντολεζάι έκανε την κοντινή καρφωτή κεφαλιά με τον Βεζυρίδη να αποκρούσει εντυπωσιακά την μπάλα.
Το τελικό 1-3 για τον ΟΦΗ διαμόρφωσε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάντζιος.

Τo κλειδί του αγώνα
Το δίλεπτο 58′-60′. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μπούρμπος έκανε το 2-1 και λίγο αργότερα, ο Φερνάντες χτύπησε τον Σίσιτς και αποβλήθηκε, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να χάσει το αριθμητικό πλεονέκτημα. Δείτε ακόμη : Τι


Παναιτωλικός vs ΟΦΗ 1-3 | Match Highlights από StarVideos

Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Άντι, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος (83′ Μπελεβώνης), Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μουμίν (70′ Πασάς), Καμαρά, Ρότσα, Φερνάντες, Χαριστέας (33′ λ.τρ. Καραμαλίκης).

ΟΦΗ (Αναστόπουλος):
Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Βάντο, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ, Ζορμπάς (57′ Μπούρμπος), Τζ. Λόπεθ (73′ Πίτσος), Σίσιτς (63′ λ.τρ. Παπουλής), Μάντζιος.

Κίτρινες κάρτες: Μητρόπουλος (25′, Παναιτωλικός), Άντι (33′, Παναιτωλικός), Καμαρά (51′, Παναιτωλικός)-Βάντο (24′, ΟΦΗ), Παπουλής (62′, ΟΦΗ)
Κόκκινες κάρτες: Φερνάντες (Παναιτωλικός)-Βάντο (54′, ΟΦΗ)
Σκόρερ: Ρότσα (35′, Παναιτωλικός)-Σίσιτς (42′, ΟΦΗ), Μπούρμπος (58′, ΟΦΗ), Μ’αντζιος (98′, ΟΦΗ)
Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά)/ Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Ντίτσος (Πρέβεζας)/ Μαζαράκης (Κεφ/νίας-Ιθάκης)