Έλλειψη μέτρων ασφαλείας και αδιαφορία για την ασφάλεια των επιβατών από το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

Αναγνώστρια του ΑγρίνιοCulture καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την αδιαφορία των οδηγών του ΚΤΕΛ για την ασφάλεια των επιβατών με αφορμή περαστατικό που συνέβη σε χθεσινό δρομολόγιο των ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθήνα. Απο το ρεπορτάζ που κάναμε επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα όσα καταγγέλλονται γι΄αυτό και δημοσιεύουμε το e-mail της αναγνώστριάς μας. Η έλλειψη ζωνών ασφαλείας στα περισσότερα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που λίγο – πολύ είναι γνωστή καιρό τώρα. Η αδιαφορία όμως αρκετών οδηγών για την ασφάλεια των επιβατών αλλά και η εν γένει συμπεριφορά τους προς τους επιβάτες είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από εξοργιστική.

Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη σε χθεσινό παρ’ ολίγον ατύχημα:
“Ήταν 10:00 το πρωί της Πέμπτης 26/1/2012 όταν ξύπνησα βίαια από φρενάρισμα σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο –Αθήνα. Το ατύχημα συνέβη στο ύψος της Ακράτας ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς. Ο οδηγός φρέναρε για άγνωστη αιτία (ακούστηκε ότι είχε λάδια το οδόστρωμα) το όχημα πήρε δεξιά στροφή, την οποία ευτυχώς και δεν ολοκλήρωσε καθώς σφήνωσε στις μπάρες του δρόμου. Να που και για μια φορά βοήθησε το γεγονός ότι ο δρόμος δεν αποτελείται από 3 λωρίδες, διότι σε αυτή την περίπτωση το λεωφορείο απλώς θα τούμπαρε με άγνωστη τη συνέχεια.

Δεν έπαθε κανείς μας τίποτα. Όχι ότι μας ρώτησε και κανείς βέβαια. Ο οδηγός βγήκε αμέσως έξω να δει τι συνέβη, ειδοποίησε συναδέλφους του, απ’ ότι άκουσα, να μας περιλάβουν και μετά προσπαθούσε με τους διερχόμενους οδηγούς να μετακινήσει το λεωφορείο που είχε κόψει εντελώς την κυκλοφορία. Εννοείται πως δεν μας έδωσε εξηγήσεις. Εννοείται πως δεν μας ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Εννοείται πως κατέφθασε η αστυνομία και η ασφάλεια της Ολυμπίας Οδού, χωρίς ασθενοφόρο.

Και δεν φτάνει που αρκετά εγκλωβισμένη νιώθω μην έχοντας άλλο τρόπο να ταξιδέψω για Αθήνα παρά μόνο οδικώς, τον πιο επισφαλή δηλαδή, τα υπερσύγχρονα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αιτ/νιας δεν διαθέτουν ζώνες ασφαλείας ή τις έχουν πολύ καλά κρυμμένες. Αν και αυτοκόλλητα σήματα στα παράθυρα μας προτρέπουν να κουμπώνουμε τις ζώνες μας. Ευχαρίστως, αλλά που είναι;

Υπάρχουν και μηνύματα στα γερμανικά στο παρμπρίζ : «während der Fahrt nicht mit dem Fahrer sprechen» μην μιλάτε στον οδηγό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μιλάει στο κινητό δεν χρειάζεται. Καπνίζει και ανοίγει το παράθυρο. Ακούει τέρμα σκυλάδικα σ’ όλη τη διαδρομή και ξεπερνάει το όριο ταχύτητας – μου έχει συμβεί να μας σταματάει αστυνομία για κλήση.

Σοβαρευτείτε. Αυτό μόνο θέλω να πω. Ένα λάθος στην δική σας Α.Ε. (που έχει και το μονοπώλιο) δεν κοστίζει απλώς, στοιχίζει και στοιχίζει ζωές.”