Ποιος ευθύνεται που χρειαζόμαστε κοινωνικό ιατρείο; Αποχώρησε ξανά η παράταξη Σταμάτη από το Δ.Σ. (vid)

Η εποχή των πράσινων και των γαλάζιων καφενείων αναβίωσε σήμερα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, μόνο που τα κομματικά καφενεία δεν ήταν ξεχωριστά αλλά βρέθηκαν στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αγρίνιο. Όπως είναι φυσικό έγινε χαμός, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η παράταξη Σταμάτη. Αφορμή, η ανάγκη να δημιουργηθεί δημοτικό κοινωνικό ιατρείο στο Αγρίνιο, με τις παρατάξεις να κάνουν κομματικές εκτιμήσεις για το πώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε τέτοιες κοινωνικές δράσεις ανάγκη.

Οι εντάσεις και η στιγμή της αποχώρησης Σταμάτη από το δημοτικό συμβούλιο
[youtube width=”480″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=kfolbYu7Up0&feature=youtu.be[/youtube]

Αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στη συζήτηση ήταν η επιθετική τοποθέτηση του Δημήτρη Σταμάτη στο θέμα που αφορούσε τη δημιουργία δημοτικού κοινωνικού ιατρείου. «Θριαμβολογούμε με τη μιζέρια μας» είπε ο Δημήτρης Σταμάτης σημειώνοντας πως παρουσιάζονται ως επιτυχίες τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά ιατρεία. «Είναι ντροπή μας που κάνουμε αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε και στη συνέχεια ερέθισε τα κομματικά αντανακλαστικά των συμβούλων της παράταξης Μοσχολιού λέγοντας πως για ό,τι κακό συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ένοχος και λέγεται ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπανδρέου. Ο Δημήτρης Σταμάτης κατόπιν τα έβαλε με τον κ. Παπαθανασίου, δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, που είναι και εργαζόμενος στο νοσοκομείο Αγρινίου, επειδή στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου …η ΠΑΣΚΕ πήρε 5 έδρες!!! Τα πνεύματα οξύνθηκαν ανάμεσα στους δυο, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να παρεμβαίνει για να πέσουν οι τόνοι.

«Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα έχουμε τέτοιες τοποθετήσεις» παρατήρησε ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός προσθέτοντας πως ο Δ. Σταμάτης λέει όσα λέει, για να τα δείξει η τηλεόραση. Σε προσωπικό τόνο ο κ. Μοσχολιός συνέχισε και απευθυνόμενος προς τον κ. Σταμάτη είπε χαρακτηριστικά «εσύ ψηφίζεις και παλιότερα επί ΝΔ και στη συγκυβέρνηση, λαθεμένες πολιτικές που έχουν τέτοια κοινωνικά αποτελέσματα». «Έχουμε δει πολλούς να το παίζουν αντάρτες από τα σαλόνια ή μέσα και έξω από το μαντρί» ήταν η επόμενη φράση του Παύλου Μοσχολιού που πυροδότησε εκ νέου το κλίμα. O Παύλος Μοσχολιός πρόσθεσε όσο αφορά το κοινωνικό ιατρείο πως “όσο εμείς κουβεντιάζουμε εδώ, δεν παύει καάποιοι άνθρωποι να έχουν ανάγκη αυτές τις κοινωνικές δομές”.

Για λογαριασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Βασίλης Νικάκης με δεικτικό ύφος σχολίασε του διαξιφισμούς που προηγήθηκαν. «Είδατε τι κάνει ένα κοινωνικό ιατρείο; Βάζει τα συνεταιράκια να τσακώνονται…» είπε υπονοώντας προφανώς τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ενώ αρκετά εύστοχα πρόσθεσε όσο αφορά τις λαθεμένες πολιτικές πως «το νοσοκομείο που χρειάζεται να πληρώσουν οι πολίτες είναι αντικοινωνικό , γι αυτό χρειάζεται το κοινωνικό ιατρείο». Στη συνέχεια έκανε λόγο για το δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχουν μια σειρά από αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία.

Εκεί που φαίνονταν πως τα πράγματα είχαν ηρεμήσει μετά την τοποθέτηση του Β. Νικάκη άνοιξε ο γύρος των τοποθετήσεων των συμβούλων με το κ. Παπαθανασίου να συνεχίζει την κόντρα του με τον Δ. Σταμάτη και να αναφέρεται σε λεγόμενα του κ. Σταμάτη σε πρόσφατες ομιλίες του. Ο Δ. Σταμάτης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, το προεδρείο αρχικά αρνήθηκε το λόγο στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τελικά όμως του εδόθη ο λόγος με την παρότρυνση προς το σώμα να μην αναφέρονται οι σύμβουλοι στο όνομα του κ. Σταμάτη. Την παραίνεση του προεδρείου δεν άκουσε στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρή, που σημείωσε πως «αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής των κομμάτων και όχι των δημοτικών συμβουλίων» και αναφώνησε «έλεος» απευθυνόμενη προς τον κ. Σταμάτη. Πάλι ο Δ. Σταμάτης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, δεν του εδόθη , τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο Δημήτρης Σταμάτης πήρε την δημοτική του ομάδα και αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο.