Συμβολικός αποκλεισμός από τους κατοίκους Κομποτίου, Συκούλας και Μενιδίου για τα χάλια του δρόμου

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους κατοίκους των χωριών Κομποτίου, Συκούλας και Μενιδίου, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση του δρόμου και τις ζωές που έχουν χαθεί στη Γέφυρα του Αννίνου.

Πρωτοβουλία για να σταματήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές στη Γέφυρα Αννίνου αναλαμβάνουν τρία χωριά της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας, καλώντας τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου και η κίνηση είναι μεγάλη όλους τους μήνες του χρόνου.Οι κάτοικοι, όπως δηλώνουν, βαρέθηκαν «να ακούν τα βογκητά των… ανθρώπων που χάνονται και τα κλάματα των συνανθρώπων τους και των αγαπημένων τους προσώπων».

Τα στοιχεία των δύο τελευταίων ετών καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και θα μπορούσαν να κατατάξουν τη συγκεκριμένη γέφυρα στο βιβλίο Γκίνες, καθώς ο απολογισμός των δυστυχημάτων και ατυχημάτων ξεπερνά κάθε όριο.

Τι έχει τα δύο προηγούμενα χρόνια; Οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι 17 τραυματίστηκαν και συνολικά τα τροχαία ατυχήματα ανέρχονται σε 70. Ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα και ειδικά τις μέρες που βρέχει καθίσταται άκρως επικίνδυνος για τους οδηγούς και τους επιβάτες. Το ποτήρι της αγανάκτησης για την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων ξεχείλισε όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένας 23χρονος από το Κομπότι, τελευταίο χωριό του νομού Άρτας επί της εθνικής οδού, σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.