Περιβαλλοντική εκδήλωση στο 2ο δημoτικό σχολείο Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

«Τριχωνίδα, Λίμνη Ζωής» είναι το θέμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Περιβαλλοντολόγος κ. Μαμάσης Διονύσης ειδικός σε θέματα προστατευόμενων περιοχών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου σε πολλά σημεία του πλανήτη και της χώρας μας. Την ημέρα αυτή υπογράφηκε το 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, η ομώνυμη Σύμβαση για την προστασία των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη οικολογική τους σημασία και παρέχοντας το πλαίσιο δράσης διεθνούς συνεργασίας για τη διατήρηση και βιώσιμη ορθολογική τους χρήση. Η Ελλάδα ήταν η 7η χώρα που υπέγραψε και ενεργοποίησε την Σύμβαση ανακηρύσσοντας 10 υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας.

Ο κ. Μαμάσης θα ενημερώσει τους μαθητές της 3ης, 4ης, 5ης, 6ης τάξης για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι και θα εστιάσει στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, τη Λίμνη Ζωής Τριχωνίδα. Η Τριχωνίδα χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη περιβαλλοντική κληρονομιά για τη χώρα μας και αναφορά θα γίνει στις αξίες και λειτουργίες της, στη πλούσια βιοποικιλότητα που διαθέτει αλλά και στα προβλήματα που καταγράφονται συνεχώς περνώντας περιβαλλοντικά μηνύματα και διαμορφώνοντας θετικές συμπεριφορές απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.