Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ off-shore εταιρείες σε όλη τη χώρα – 100 off-shore στη Δυτική Ελλάδα

Υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι συνολικά 18.310 offshore εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Οι εταιρίες ξεπηδούν σαν μανιτάρια έχοντας κατακλύσει τη χώρα από άκρη σε άκρη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι offshore εταιρείες που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην Αττική ξεπερνούν τις 15.000! Εμφανώς λιγότερες υπάρχουν στην Μακεδονία με τον αριθμό αυτών να μην ξεπερνά τις 1.200 ενώ στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκονται τα νησιά του Αιγαίου καθώς δραστηριοποιούνται σε αυτά κοντά στις 445 εταιρίες. Τέλος, πάνω από 200 διαπιστώθηκε ότι είναι οι offshore εταιρείες που υπάρχουν στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Ιόνια νησιά. Στη Δυτική Ελλάδα τέλος υπάρχουν 100 offshore εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πολύ μικρές εφορίες της χώρας (στις περισσότερες πλέον έχει μπει λουκέτο) δεν είχαν ούτε τις τεχνικές δυνατότητες αλλά ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό για να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή στην περιοχή της χωρικής τους αρμοδιότητας. Αυτό το γνώριζαν πολλές επιχειρήσεις και έσπευδαν να δηλώσουν ή να μεταφέρουν εκεί την έδρα τους. Χαρακ

Οι ΔΟΥ Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, Ανδρίτσαινας και Βάρδας στην Ηλεία, είναι μερικές από τις δεκάδες πολύ μικρές εφορίες που λειτουργούσαν στη χώρα και στις οποίες έχουν εντοπιστεί offshore εταιρείες.

με πληροφορίες από zougla.gr