Αναφανδόν υπερ Βενιζέλου η Γιαννακά και σε εναρμόνιση …με τον Σαμαρά για να επιρρίψει ευθύνες σε ΓΑΠ

Μιλώντας στην Τηλεόραση του Αχελώου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία Σοφία Γιαννακά αναφέρει για το θέμα της εκλογής νέας ηγεσίας στο κόμμα ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν αξιόπιστο ηγέτη και αυτός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα εξέφρασε την όχι και τόσο δημοκρατική άποψη πως πρέπει ο Βενιζέλος να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος. Ενώ επιφυλάσσεται για το τι θα πράξει με την νέα δανειακή σύμβαση.

Μας εξέπληξε όμως η βουλέυτής όταν σήμερα σε συνέντευξη της στον Flash ήταν σε απόλυτη εναρμόνιση με τον Αντώνη Σαμαρά και ως προς την διαπραγμάτευση και ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου…
“Εκτιμώ ότι με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε και το λέω με κάθε ειλικρίνεια, οι διαπραγματεύσεις έγιναν τότε εξαιρετικά εσπευσμένα, με το πιστόλι στον κρόταφο όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, έγιναν όμως με έναν τρόπο που αποδεικνύει ότι δεν διαπραγματευτήκαμε τόσο σκληρά όσο θα έπρεπε, έπρεπε να είχαμε ζητήσει περισσότερο χρόνο, να είχαμε περισώσει περισσότερα πράγματα, να είχαμε ζητήσει χρόνο ώστε να μη πάμε σε άμεσες οριζόντιες περικοπές αλλά να μπορέσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές στη χώρα μας που θα επέτρεπαν στον τότε πρωθυπουργό να μην πάρει τόσο οδυνηρά μέτρα. Ναι, πιστεύω ότι ο Γ. Παπανδρέου πριν από δύο χρόνια έπρεπε να είχε διαπραγματευτεί πιο σκληρά, να μην υποστούν οι Έλληνες τις θυσίες που υπέστησαν αυτή την 2ετία γιατί βλέπουμε ότι όταν οι κυβερνήσεις βάζουν κόκκινες γραμμές η τρόικα οπισθοχωρεί.” ήταν τα λόγια της.

Μόνο που η Σοφία Γιαννακά δεν τα έλεγε τότε… Τώρα όμως έχει τους λόγους της να επιρρίπτει ευθύνες στο ΓΑΠ.

Δ.Π