Ο Παναιτωλικός πρέπει να πολεμήσει τα εκτός και εντός μέτωπα που έχει…

Τελικά αποδεικνύεται πως για να αλλάξουν τόσο η εικόνα όσο και τα αποτελέσματα του Παναιτωλικού πρέπει να γίνουν πολλά… Την αρχή έκανε η διοίκηση με τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και βέβαια δεν έχουμε δει ακόμη πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα οι παίχτες που ήρθαν. Ευτυχής συγκυρία ότι πλέον η oμάδα παρουσιάζεται χωρίς να λείπουν πολλοί βασικοί της παίχτες. Τα μόνα προβλήματα που απέμειναν για τον Παναιτωλικό είναι η διαιτησία και η συνοχή της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Καμία ανοχή στη παράγκα
Ας ξεκινήσουμε με τη διαιτησία που τα πράγματα είναι πιο απλά. Για 3η συνεχόμενη αγωνιστική στον Παναιτωλικό έχουν παράπονα από τους διαιτητές! Δυο γκολ που δέχεται ο Παναιτωλικός είναι οφσάιντ (με ΠΑΣ και σήμερα με τον Μήτρογλου να φεύγει από οφσάιντ) ενώ καθαρό γκολ του Παναιτωλικό ακυρώθηκε με την Κέρκυρα (του Αναστασιάδη). Ο Παναιτωλικός έχει πάρει 8 αποβολές με κάποιες από αυτές να είναι άδικες. Γενικότερα ό,τι φάση είναι στην ευχέρεια των διαιτητών , οι αποφάσεις πάντα είναι σε βάρος του Παναιτωλικού είτε πρόκειται για μια κίτρινη κάρτα, είτε για ένα πέναλτι. Η σημερινή απάντηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός με ανακοίνωση κατά της διαιτησίας είναι σίγουρα καθυστερημένη. Πόσο άλλο έπρεπε να σφαγιαστεί η αμάδα για να βγει ανακοίνωση; Στη παράγκα δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Παναιτωλικός να δείχνει ανοχή!

Χρειάζεται περισσότερη συνοχή…
Το δεύτερο θέμα αφορά τα εσωτερικά της ομάδας. Θεοδωρίδης και Χαριστέας, οι δυο διεθνείς του Παναιτωλικού, κράτησαν αποστάσεις στις δηλώσεις τους από τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τεννές σχετικά με τον εκνευρισμό της ομάδας από τις αποφάσεις του διαιτητή. Οι δηλώσεις των δυο ποδοσφαιριστών επικεντρώνουν στην αναίτια οπισθοχώρηση του Παναιτωλικού στο β ημιχρονο. Ο δε Χαριστέας είπε πέντε φορές πως ο Παναιτωλικός πρέπει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και πως δεν ταιριάζει στην ομάδα το αμυντικό ποδόσφαιρο, υπαινισσόμενος έτσι την αλλαγή του Τεννέ να βγάλει το Θεοδωρίδη και να βάλλει τον Κούσα, αλλαγή που ήταν η απαρχή της οπισθοχώρησης του Παναιτωλικού. Οι δυο ποδοσφαιριστές με τη σημερινή τους στάση επιβεβαιώνουν εμμέσως τη φημολογία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και θέλει τους δυο ποδοσφαιριστές να είναι δυσαρεστημένοι με τον Μπάμπη Τεννέ αλλά και την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Πράγμα που σημαίνει πως έχουν χαθεί οι ισορροπίες στα αποδυτήρια… με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι ποδοσφαιριστές ακόμη με τη στάση τους αναγνωρίζουν ένα πρόβλημα της ομάδας που αφορά την τακτική (Τεννές). Αυτό στέλνει από την πλευρά τους και ένα μήνυμα προς την διοίκηση. Επομένως σε αυτές τις περίπτωσεις η διοίκηση ή δέχεται το πρόβλημα (Τεννές) και το λύνει ή δεν το δέχεται και προχωρά. Μέχρι τότε υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που λέει τα εν οίκω μη εν δήμω. Αν δεν εφαρμοστεί αυτός ο κανόνας το κλίμα στην ομάδα θα επειδυνωθεί… Αν χρειαστεί τη σιωπή θα πρέπει να την επιβάλλει και η ίδια η διοίκηση.

Για τη δύσκολη συνέχεια χρειάζεται προσοχή από όλους τους ανθρώπους της ομάδας ώστε να μην επαναληφθούν λάθη που στοιχίζουν ακριβά. Ο Παναιτωλικός πρέπει να σκοράρει για να πάρει αποτελέσματα. Το 1-0 και το κατενάτσιο δεν οδηγούν πουθενά. Από την άλλη και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να σοβαρευτούν γιατί αν είχαν βάλλει περισσότερα γκολ στο μισάωρο που ο Παναιτωλικός πάτησε τον Ατρόμητο, τώρα δεν θα μιλάγαμε ούτε για τον Τριτσώνη, ούτε για τίποτε άλλο…