Εξώδικο σε ξενοδοχείο της Δωρίδας για την χρήση της “Ορεινής Ναυπακτίας”!

Ύστερα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας, στάλθηκε εξώδικη δήλωση προς τον Τάσο Δελημπαλταδάκη («Δάσος Θέρετρον») που βρίσκεται στο Παλαιοξάρι του Δήμου Δωρίδος σχετικά με τη χρήση από το ξενοδοχείο του γεωγραφικού προσδιορισμού «Ορεινή Ναυπακτία» τόσο στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου όσο και σε διάφορες διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Κατόπιν ενημέρωσης από την Αντιδήμαρχο κ. Ζιαμπάρα ο Δήμος Ναυπακτίας γίνεται δέκτης παραπόνων των επαγγελματιών της Ορεινής Ναυπακτίας σχετικά με τη χρήση από το ξενοδοχείο «Δάσος Θέρετρον» που βρίσκεται στο Παλαιοξάρι του Δήμου Δωρίδος, του γεωγραφικού προσδιορισμού «Ορεινή Ναυπακτία» τόσο στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου όσο και σε διάφορες διαφημιστικές καταχωρήσεις. Ήδη απεστάλη από το Δήμο προς τον ιδιοκτήτη κ. Δελημπαλταδάκη σχετική επιστολή.

Το σκεπτικό της απόφασης: “Επειδή τούτο είναι εντελώς αναληθές και αφενός μεν παραπλανά τους καταναλωτές, αφετέρου δε βλάπτει τα συμφέροντα των επαγγελματιών του τουρισμού στο Δήμο Ναυπακτίας, στου οποίου τις αρμοδιότητες περιλαμβάνονται δράσεις που αφορούν στην εκπόνηση, υλοποίηση και συμμετοχή σε προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και τη δημιουργία θερέτρων και άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής και διακοπών και επομένως ο Δήμος Ναυπακτίας είναι υποχρεωμένος να στηρίζει και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του, είναι δυνατή η αποστολή και εξωδίκου δηλώσεως”.

πηγή : nafpaktia.com