12 μέρες… φωτιά για τον Παναιτωλικό

Η Τετάρτη, είναι η μέρα που ο Παναιτωλικός αρχίζει ένα σερί αγώνων που είτε θα του δώσει ώθηση για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, είτε θα τον βάλει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες!

Οι Αγρινιώτες αγνοούν την χαρά της νίκης από τις 11 Δεκεμβρίου. Πριν δύο μήνες ήταν όταν για τελευταία φορά έβαλαν στο… σακούλι τρίποντο, στο ματς με τον ΟΦΗ και το γκολ-κεφαλιά του Εντζεγκουέλε! Από τότε ο Παναιτωλικός πήρε την κάτω βόλτα και βρέθηκε στην σημερινή δεινή βαθμολογική θέση!

Έχασε την νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ισοφάρισε ο Τοτσέ κι από τότε ήρθε η… κατάρρευση! Σε ένα κομβικό σερί αγώνων με ομάδες που έχουν περίπου τους ίδιους στόχους όπως ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Κέρκυρα, ο Παναιτωλικός πήρε μόλις ένα βαθμό από τους Φαίακες, ενώ πήρε και έναν δεύτερο την περασμένη Κυριακή στο ματς με τον Ατρόμητο!

Με όλα αυτά έφτασαν στους 18 βαθμούς, αν και τον πρώτο γύρο (με δύο παιχνίδι λιγότερα) τον είχαν κλείσει με 16. Η ομάδα του Αγρινίου που επέστρεψε με πολλά όνειρα μετά από 34 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια, πλέον καλείται να παίξει… τα ρέστα της προκειμένου να μην μετατραπεί τόσο γρήγορα η άνοδος σε εφιάλτη, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι η επιστροφή στην Football League! Aυτό θα συμβεί μέσα από μια 4άδα αγώνων, όπου όμως θα αντιμετωπίσει μόνο 2 ομάδες.

Την Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό! Είναι από τα παράδοξα του… αθάνατου ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός θα δώσει τα «χρωστούμενα» ματς από τον πρώτο γύρο, ακριβώς την ίδια εποχή με τους αντίστοιχους αγώνες του δεύτερου γύρου! Αρχής γενομένης από αύριο, Τετάρτη, όταν οι Αγρινιώτες υποδέχονται στο Αγρίνιο την ουραγό της βαθμολογίας Δόξα Δράμας με το τρίποντο να είναι μονόδρομος, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα ίσως και να είναι καταδικαστικό!

Τέσσερις μέρες αργότερα οι… ρόλοι αντιστρέφονται καθώς οι Δραμινοί θα «φιλοξενήσουν» στο Καυταντζόγλειο τον Παναιτωλικό, ενώ την επόμενη εβδομάδα αυτά τα… κάτι σαν νοκ άουτ παιχνίδια θα γίνουν με τον Λεβαδειακό! Σε Λιβαδειά την Τετάρτη και σε Αγρίνιο την Κυριακή!

Στα συν για τον Παναιτωλικό είναι ότι πλέον ο Τεννές έχει διαθέσιμο και το «μεγάλο όνομα» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, τον Κάνγκα Ακαλέ που θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο την επιθετική γραμμή, ενώ «ξεχρέωσε» και την ποινή των τριών αγωνιστικών ο Φερνάντες που επίσης αναμένεται να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι των Αγρινιωτών.

Άλλωστε με παίκτες από το κέντρο και μπροστά όπως ο Ακαλέ, ο Καμαρά, ο Ονουάτσι, ο Χαριστέας, ο Φερνάντες και ο Θεοδωρίδης, μάλλον περισσότερο με… αυτοκτονία μοιάζει το γεγονός ότι οι «κυανοκίτρινοι» βρίσκονται τόσο χαμηλά βαθμολογικά και με πρόβλημα στο γκολ!

Από την άλλη δεν λείπουν για ένα ακόμη ματς και τα προβλήματα. Για το κομβικό ματς με την Δόξα Δράμας δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος αλλά και τραυματίας Εντζεγκουέλε (που αποβλήθηκε και χτύπησε μαζί στην φάση του πέναλτι στον Μήτρογλου), αλλά και το… μηχανάκι στον χώρο του κέντρου, Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι αυτό!

Οι 12 μέρες… της φωτιάς!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Δόξα Δράμας
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2: Δόξα Δράμας-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2: Λεβαδειακός-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Λεβαδειακός

gazzetta.gr