Δίχως φρένο ο κατήφορος του Παναιτωλικού – Νέα ήττα (2-0) στη Λειβαδειά

Τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει στον Παναιτωλικό… Γνώρισε νέα ήττα στην Λειβαδειά και βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στη Β Εθνική… Άλλη μια τραγική εμφάνιση για τον Παναιτωλικό που ούτε η αλλαγή προπονητή φαίνεται να τον έχει βοηθήσει. Είναι πλέον σαφές πως οι παίχτες του Παναιτωλικού φέρουν ακέραια την ευθύνη για το σημείο που έχει φτάσει η αγρινιώτικη ομάδα.

Με ηγέτη και σκόρερ (δις) τον Σουμπίνιο, ο Λεβαδειακός πήρε μία πανάξια νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού και σκαρφάλωσε για πρώτη φορά φέτος πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα (άρα και τη μεγάλη πίεση) οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με άκρως επιθετικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2′, με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Χαριστέα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη, ενώ ο Λεβαδειακός “απάντησε” δις με τον Σουμπίνιο, ο οποίος είδε όμως τα σουτ που επιχείρησε στο 5′ και στο 8 να μπλοκάρονται σταθερά από τον Τσενάμο.

Η τρίτη προσπάθεια του Βραζιλιάνου ήταν όμως και… φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους. Ο Ναπολεόνι βρέθηκε μόνος από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, με τον Σουμπίνιο να ακολουθεί τη φάση και με προβολή να ανοίγει το σκορ (1-0).Μετά το γκολ, οι “πράσινοι” έδωσαν χώρο στον Παναιτωλικό, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειχναν έξω από τα νερά τους και κινδύνευσαν να δεχτούν και δεύτερο τέρμα. Στο 22′ η άμυνα της ομάδας του Αγρινίου έκανε ένα ακόμα λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Ναπολεόνι να κάνει σουτ (άουτ), ενώ στο 27′ ο Σουμπίνιο έπιασε εκ νέου κοιμώμενη την αντίπαλη άμυνα, με την κεφαλιά του να περνάει άουτ.

Ο Παναιτωλικός είχε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 34′ αλλά είδε τον Μουλόπουλο να αποκρούει πάνω στη γραμμή το γύρισμα του Κούσα, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λέπτου άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους, με το απευθείας γυριστό σουτ του Βασιλείου (από εκτέλεση κόρνερ) να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία φάση για highlight, βγαλμένη από πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο “δαίμονας” Σουμπίνιο είδε τον Λουίτζι Τσενάμο ελαφρώς εκτός εστίας και επιχείρησε να τον “κρεμάσει” με λόμπα από απόσταση 40 μέτρων, με τη μπάλα να μην του κάνει όμως το χατήρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του απείλησε δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (57′-58′) με τον Χαριστέα (στην πρώτη φάση έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά ενώ στη δεύτερη ο Κυριακίδης έβγαλε σε κόρνερ), ενώ στη συνέχεια η εστία του Παναιτωλικού “σφυροκοπήθηκε” από τους παίκτες του Παράσχου. Στο 69′ ο Τσενάμο μπλόκαρε την κεφαλιά του Ναπολεόνι, ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Σουμπίνιο μετά από εντυπωσιακή σόλο ενέργεια του Βραζιλιάνου, ενώ οι συνεχόμενες μεγάλες ευκαιρίες για τον Λεβαδειακό ολοκληρώθηκαν στο 71′.

Τότε, ο Λισγάρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, όμως απέναντι στον Τσενάμο έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Μετά από αυτό το ρεσιτάλ… χαμένων ευκαιριών, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν όμως να έχουν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι σε έναν αναιμικό Παναιτωλικό και να φτάνουν τελικά σε ένα δεύτερο γκολ που δικαιούνταν απόλυτα με βάση την απόδοσής τους έξι λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Κουτσόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά αποδιοργανώνοντας την άμυνα των φιλοξενουμένων και ο Σουμπίνιο βγήκε μόνος απέναντι στον Τσενάμο σε ένα ιδανικό τετ α τετ, με το πλασέ του να είναι ψύχραιμο και το 2-0 να είναι γεγονός.Στο 88′ ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, όμως το πλασέ του Άγγελου Χαριστέα από το ύψος της μεγάλης περιοχής (είχε πάρει ωραία μπαλιά από τον Φερνάντες) δεν ήταν εύστοχο (η μπάλα έφυγε κόρνερ).

Το φίλμ του αγώνα
2′ Πολύ όμορφη έμπνευση του Χαριστέα από μακριά, δοκίμασε να σουτάρει και η μπάλα περνάει δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη. Μεγάλη ευκαιρία!
5′ Σουτ του Σουμπίνιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Τσενάμο.
7′ Ωραίος συνδυασμός Σουμπίνιο, Ναπολεόνι, σουτ του Βραζιλιάνου, αλλά μπλοκάρει σταθερά ο Τσενάμο.
10′ Γκολ για τον Λεβαδειακό με τον Σουμπίνιο.Ο Ναπολεόνι κάνει γύρισμα από αριστερά στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού και ο Σουμπίνιο με προβολή ανοίγει το σκορ.Τραγικά κενά στην άμυνα του Παναιτωλικού, αφού Μητρόπουλος και Κούσας δείχνουν οτι δεν μπορούν να… δέσουν μαζί.
22′ Νέο λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Ναπολεόνι σουτάρει, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
27′ Ωραία ενέργεια του Μεντί και κεφαλιά του Σουμπίνιο, αλλά η μπάλα άουτ. Για μια ακόμα φορά στον ύπνο η άμυνα των φιλοξενούμενων.
32′ Καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό, αλλά ο Λισγάρας κάνει κεφαλιά, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.
34′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανατωλικό. Εξαιρετικό γύρισμα του Κούσα, πάνω στη γραμμή ο Μουλόπουλος.
36′ Σουτ του Θεοδωρίδη αλλά η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.
45′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Βασιλείου προσπαθεί να πιάσει απευθείας γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’+1′ Λήξη του ημιχρόνου.
52′ Υπέροχη έμπνευση του Σουμπίνιο να “κρεμάσει” τον Τσενάμο, αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό.
58′ Ωραία ενέργεια και σουτ του Χαριστέα, η μπαλα κόρνερ από επέμβαση του Κυριακίδη.
67′ Μόνος του ο Κόρμπος, αλλά ο Αναστασιάδης κάνει την προβολή και διώχνει σε κόρνερ.
70′ Ο Σουμπίνιο μπαίνει στην περιοχή σουτάρει, αλλά ο Τσενάμο διώχνει κόρνερ.
71′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Ο Λισγάρας, μόνος απέναντι από τον Τσενάμο, πλασάρει άουτ.
80′ Το έμμεσο που κέρδισε ο Λεβαδειακός πέρασε ανεκμετάλλευτο.
84′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ Ο Κουτσόπουλος έδωσε στον κενό χώρο εκεί που πετάχτηκε ο Σουμπίνιο, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσενάμο και τον πλάσαρε εύστοχα κάτω από τα πόδια του.
88′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Φερνάντεζ βρήκε τον Χαριστέα αλλά αυτός αστόχησε στο τετ-α-τετ με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Ναπολεόνι (90+2′ Πόποβιτς), Σουμπίνιο (89′ Μελισσάς), Φαβάλι, Μεντί, Αλεξίου, Βασιλείου (69′ Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Κόρμπος, Λισγάρας
Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Άντι, Κούσας, Μουμίν, Μητρόπουλος (77′ Φερνάντες), Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης (87′ Καραμαλίκης), Καμαρά, Ακαλέ (46′ Αναστασιάδης)
Σκόρερ: Σουμπίνιο (10′, 84′)
Κίτρινες κάρτες: Φαβάλι (52′) / Χαριστέας (23′), Σιόντης (63′), Καμαρά (72′)