Να ξαναγίνει… Ονουάτσι

Η μεταγραφή του Μπέντζαμιν Ονουάτσι γέννησε μεγάλες προσδοκίες στον Παναιτωλικό. Οι… μετοχές του Νιγηριανού στράικερ μετά το καλοκαιρινό «λίμιτ απ» (έχασε το μέτρημα από τους ενδιαφερόμενους μνηστήρες για την απόκτησή του) είχαν πιάσει… πάτο, με αποτέλεσμα και ο ίδιος να θεωρήσει ως τεράστια ευκαιρία την ομάδα του Αγρινίου, ούτως ώστε να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο.

Μετά το αποτυχημένο πέρασμα λοιπόν από την Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού (αναπληρωματικός και με έντεκα άσφαιρα ματς), γύρισε στη Super League για λογαριασμό του Παναιτωλικού, με απώτερο στόχο να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του και το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στα τέσσερα πρώτα ματς, στα οποία μάλιστα ξεκίνησε βασικός, δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο Ονουάτσι της Καβάλας (20 γκολ από το 2009 ως το 2011), έκανε και το ανόητο πέναλτι στο Καυτανζόγλειο στην οδυνηρή ήττα από τη Δόξα, ενώ είχε και τραυματισμό, ο οποίος τον άφησε εκτός μάχης για αρκετές μέρες και που τον… έριξε ψυχολογικά.

Πλέον έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε και δεν βλέπει την ώρα να δώσει… απαντήσεις. Οσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν πως πρόκειται για έναν εγωιστή και μαχητή που δεν τα παρατάει εύκολα.

Αυτό που τον έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο είναι το ότι δεν έχει στείλει την μπάλα στο πλεχτό εδώ και έναν χρόνο. Να θυμίσουμε πως σκόραρε για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 στην ήττα της Καβάλας στο Παγκρήτιο με αντίπαλο τον Εργοτέλη (2-1).

Πάντως, έχει πολύ καλή παράδοση με αντίπαλο την Ξάνθη. Με τη φανέλα των «Αργοναυτών» σκόραρε στην ισοπαλία στα Πηγάδια (1-1) την περασμένη σεζόν, ενώ το 2010-11 είχε χαρίσει τη νίκη στον ΑΟΚ (2-1), πετυχάινοντας και τα δύο γκολ στο «Ανθή Καραγιάννη».

Οπως κι αν έχει, τα «καναρίνια» χρειάζονται τα γκολ του Μπέντζι περισσότερο από ποτέ, όπως βέβαια και αυτά του Αγγελου Χαριστέα και του Κάνγκα Ακαλέ. Ο Ιβοριανός θα πρέπει να δικαιολογήσει το όνομα, το βιογραφικό του και τις παραστάσεις του από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα δύσκολα.

sentragoal.gr