Ο βασιλιάς Καρνάβαλος ήρθε στο Πάρκο την Καθαρά Δευτέρα

Τελικά ο καρνάβαλος άργησε μια μέρα στο Αγρίνιο… Εμφανίστηκε χθες την Καθαρά Δευτέρα στο δημοτικό πάρκο και στα κούλουμα που διοργάνωσε ο δήμος Αγρινίου.

Πρώτα από όλα, η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια φθίνει όλο και πολύ, με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι κυριολεκτικά ελάχιστη. Όχι μόνο φέτος και πέρυσι που έβρεχε, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια που δεν έβρεχε! Ωστόσο φέτος προέκυψε το θέμα της “εξαθλίωσης”…  Το φαγητό που προσφέρονταν στο κόσμο, μέχρι πέρυσι τουλάχιστον, τοποθετούνταν πάνω σεε ένα πάγκο όπου ο κόσμος περνούσε και έπαιρνε. Χωρίς συνωστισμούς και λοιπές γραφικότητες… Φέτος η διανομή, όπως είδε όλη η Ελλάδα, γίνονταν από την πίσω πόρτα ενός βαν… με αποτέλεσμα τον συνωστισμό ένα πιάτο φαί.  Πραγματικά η σκηνοθεσία ήταν άψογη! Λες και ο δήμος Αγρινίου ήθελε να δημιουργηθεί αυτός ο συνωστισμός , λες ο δήμος ήθελε να δημιουργηθεί αυτή η εικόνα εξαθλίωσης. Η παραπλανητική εικόνα που προέκυψε με τους Ρομά να συνωστίζονται, αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί του κάθε λαϊκιστή. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό : Γιατί μοιράστηκε το φαγητό από την πίσω πόρτα ενός βαν, λες και μοιράζονταν από φορτηγά του ΟΗΕ ανθρωπιστική βοήθεια σε τριτοκοσμική χώρα;;;

Η αλήθεια είναι ότι στην εκδήλωση του δήμου Αγρινίου στο πάρκο συμμετείχαν ΜΟΝΟ Ρομά ! Και με την τριτοκοσμική συμπεριφορά του δήμου Αγρινίου να μοιράζει φαγητό κατ΄ αυτό τον τρόπο, μόνο Ρομά  θα πηγαίνουν στις εκδηλώσεις του. Οι Ρομά ζώντας σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και οπωσδήποτε ως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα πλήττονται από την οικονομική κρίση, τα πρόσωπα όμως που άπλωναν τα χέρια τους στην πόρτα του βαν κάθε αλλό παρά αξαθλιωμένα έδειχαν. Η αλήθεια είναι πως οι συμπαθείς κατά τα άλλα Ρομά -όπως όλοι ξέρουμε – αρέσκονται σε τέτοιους είδους πλιάτσικα, σαν αυτό που συνέβη χθες στο πάρκο.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι του δήμου στην εκδήλωση έκαναν το εξής απίστευτο. Συνέχισαν να μοιράζουν από το βαν μερίδες φαγητού και αφού όλοι (οι Ρομά) είχαν πάρει φαγητό.  Βλέπετε, την “συμπάθεια” των Ρομά όλες οι εξουσίες την θέλουν. Την θέλει και ο δήμος, την θέλουν και τα ΜΜΕ… Ο δήμος για να την κάνει ψήφους και να αδιαφορήσει στη συνέχεια για τις συνθήκες που ζουν στα Αϊ-Βασιλιώτικα και στο Δοκίμι και τα ΜΜΕ για να πουλήσουν την εξαθλιωμένη τους εικόνα, να ενδιαφερθούν δήθεν για τις συνθήκες του κοινωνικού αποκλεισμού στις οποίες ζουν, αλλά ταυτόχρονα να μην επιρρίψουν ευθύνες για τις συνθήκες αυτές ποτέ και σε κανένα  … είτε λέγεται κράτος και δήμος, είτε λέγεται κοινωνία.