Ενώ επεκτείνεται το φυσικό αέριο στη Πελοπόννησο, ουδέν νεότερον για τη Δυτική Ελλάδα

Σε τελική φάση ολοκλήρωσης μπήκε το έργο επέκτασης φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο μετά την υπογραφή έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Σκοπός του έργου είναι η τροφοδότηση με φυσικό αέριο των αστικών και βιοτεχνικών καταναλωτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Την ίδια ώρα η συζήτηση για την έλευση του φυσικού αερίου δείχνει να παγώνει καθώς παρά το γεγονός ότι το ΤΕΕ και η περιφέρεια κατέθεσαν τη σχετική μελέτη, από την πλευρά του υπουργείου δεν υπάρχει ακόμα επίσημη αντίδραση. Υπενθυμίζεται πως για το θέμα ο αρμόδιος υφυπουργός Μανιάτης είχε δηλώσει η επέκταση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα συναρτάται με την δημιουργία μιας μεγάλης ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ΔΕΗ η οποία θ’ αποτελέσει και το «κλειδί» για την βιωσιμότητα της επένδυσης. Η ΔΕΗ ωστόσο δεν έχει ακόμα σαφή θέση και για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο εξετάζει ήδη την έλευση φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα μέσω ενός αποκεντρωμένου δικτύου διανομής, με μονάδες αποθήκευσης στην περιοχή και με μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρεβυθούσα. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί η κατασκευή δέκα μονάδων αποθήκευσης, κάθε μια από τις οποίες θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στο AgrinioCulture.gr ωστόσο σας είχαμε δείξει σε σχετικό θέμα πως στο σχεδιασμό της ΔΕΠΑ για επέκταση του φυσικού αερίου προηγούνται άλλες 6 περιφέρειες πρίν τη Δυτική Ελλάδα