Ο Παναιτωλικός έφυγε με το «διπλό» (0-1) από την έδρα της Ξάνθης, με τέρμα του Αντι στο 40’ και «ξεκόλλησε» από την επικίνδυνη ζώνη! Η ομάδα του Αγρινίου γεύτηκε τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στο 2012 και μετά την την τελευταία νίκη επί του ΟΦΗ στο Αγρίνιο στιε 11/12. Πλέαν τα καναρίνια μπορούν να ατενίσουν με καλύτερη ψυχολογία τη δύσκολη συνέχεια, για να καταφέρουν το στό τους που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της νίκης.Κομβικό σημείο του αγώνα η αποβολή του Μπέρτου (55′) για σκληρό μαρκάρισμα στον Μητρόπουλο.
Ξάνθη vs. Παναιτωλικός | Το 0-1 από τον Άντι από VideoStars
Διαβάστε ακόμη: Αγωνία για Ακαλέ στον Παναιτωλικό
Λεμονής: «Να βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας»
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στα «Πηγάδια». Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο… ορεξάτη την αναμέτρηση, θέλησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Τσενάμο, χωρίς… επιτυχία. Μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, οι Αγρινιώτες ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και ευτύχησαν να προηγηθούν σε ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης, πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με τον Άντι.
Το 0-1 σε συνδυασμό με την απευθείας κόκκινη κάρτα του Μπέρτου (55′) για σκληρό μαρκάρισμα στον Μητρόπουλο έφεραν τον Παναιτωλικό σε πλεονεκτική θέση και τον έχρισαν φαβορί για μια νίκη που θα επέστρεφε, μετά από καιρό, τα χαμόγελα στο Αγρίνιο.Η Ξάνθη παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες, πίεσε ψηλά τους φιλοξενούμενους καθώς δεν είχε περιθώρια για νέες απώλειες. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι αξιόλογο πέρα από ένα σουτ του Νταρμπιόν.
Ετσι ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη του νίκη με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του και παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ από την άλλη πλευρά η Ξάνθη συνέχισε το δικό της αρνητικό σερί, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται πλέον από το ενδεχόμενο κατάληψης μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.
Το φίλμ του αγώνα
1′ Εναρξη του αγώνα.
10′ Η μπάλα στρώθηκε στον Εντιμάρ, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε στους αμυνόμενους. Κέρδος ένα κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
13′ Φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης, ο Ακαλέ δίνει στον Καμαρά, αλλά αυτός δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία.
21′ Ο Μαρσελίνιο βρίσκει χώρο και κάνει το σουτ, στην αγκαλιά του Τσενάμο.
23′ Ο Μαρσελίνιο γυρίζει παράλληλα από δεξιά, αλλά ο Καζάκης αδυνατεί να την σπρώξει στα δίχτυα.
40′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ, 1-0! Ο Ακαλέ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αντι, που ήταν αφύλακτος στην περιοχή, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη -επί της ουσίας- ευκαιρία των Αγρινιωτών!
46′ Αλλαγή για τον Παναιτωλικό: Ο Ονουάτσι στη θέση του Ακαλέ. Διπλή αλλαγή για την Ξάνθη: Βλαχοδήμος και Σουάνης παίρνουν τις θέσεις των Πόι και
55′ Κόκκινη κάρτα ο Μπέρτος, μένει με δέκα η Ξάνθη!Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Δελφάκης απέβαλε τον αμυντικό της Ξάνθης, που ενώ είχε χάσει την μπάλα, έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια στον Μητρόπουλο.
62′ Σουτ του Θεοδωρίδη από το ύψος της περιοχής, πέφτει και μπλοκάρει σταθερά ο Βιβιανί.
79′ Ο Ονουάτσι βρέθηκε απέναντι από τον Βιβιανί αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα
84′ Σουτ του Σούανη η μπάλα άουτ.
ΣΚΟΡΕΡ: 40′ Αντι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ι. Δελφάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 55′ Μπέρτος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55′ Σουάνης, 75′ Πλατέλλας, 85′ Ντάνι – 42′ Ακαλέ, 62′ Σιώντης, 90′ Μουμίν
ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (74′ Πλατέλλας), Πόι (46′ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Καζάκης (46′ Σουάνης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Ντολεζάι, Κούσας, Σιόντης, Αντι (65′ Μουμίν), Μητρόπουλος, Ρότσα, Ακαλέ (46′ Ονουάτσι), Θεοδωρίδης (87′ Καραμαλίκης), Καμαρά.







