Καλέσμα των δασκάλων σε Γενική Συνέλευση ενάντια στα περικοπές των δαπανών στην παιδεία [video]

Κάλεσμα στους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/3 στο Άνεσις απηύθυναν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου μέσω της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του Συλλόγου. Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Αδάμης όσο και μέλη του ΔΣ κύριοι Σταθόπουλος, Βασιλογιάννης και Διαμαντής, εστίασαν στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλεθει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές δαπανών στην παιδεία. Για τα προβλήματα λοιπό,ν που έχουν προκύψει από την υποβάθμιση της παιδείας, ο σύλλογος καλεί τα μέλη σε Γενική Συνέλευση.

Αυτό που σημειώθηκε μεταξύ άλλων από τα μέλη του ΔΣ είναι πως η εκπαίδευση είναι “το εύκολο θύμα της κρίσης” ενώ παράλληλα “η υποβάθμιση της παιδείας αργεί να δείξει τα άμεσα αποτελέσματά της, σε αντίθεση με άλλους κλάδους”. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρόσθεσαν οι δάσκαλοι, δεν δαικαιλογεί σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση της παιδείας, που αυξάνει την αναλογία μαθητών – εκπαιδευτικών και στερεί από τα σχολεία, τμήματα ένταξης, ενισχυτικής διδασκαλίας κ.α. Όσον αφορά το θέμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων ο πρόεδρος τους συλλόγου κ. Αδάμης για την Αιτωλοακαρνανία χαρακτήρισε πολύ καλή την διαχείριση του θέματος από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μια διαχείριση που ικανοποιεί το σύλλογο.

Σε ερώτημα μας σχετικά το πόσο πειστική είναι η αντίδραση των συνδικαλιστών όταν κομματικές παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων συνεχίζουν να υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ Δασκάλων κ. Βασιλογιάννης διευκρίνισε πως πλέον η ΠΑΣΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα κοινός τόπος των ανθρώπων του ΔΣ των δασκάλων ήταν πως τα προβλήματα της παιδείας δεν έχουν χρώμα, ωστόσο έγινε γενικά παραδεκτό πως νομοτελειακά οι σχέσεις των κομμάτων με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις θα πάψουν να υφίστανται…

Δείτε στιγμιότυπα από την συνένετυξη τύπου