Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιοι Θεόδωροι στην Καψοράχη

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στην Καψοράχη οι Άγιοι Θεόδωροι. Το πρωί τελέσθηκε η θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον ιερό ναό από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και Ηγούμενο της Ι.Μ.Μυρτιάς πατέρα Ιωσήφ και τον Εφημέριο της ενορίας της Καψοράχης πατέρα Χρήστο Σπυρόπουλο.

Πλήθος Καψοραχιτών και κατοίκων από όλη την Μακρυνεία ανέβηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Άγιοι Θεόδωροι στον Αράκυνθο να γιορτάσουν «Το δια κολλύβων Θαύμα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπερειφεριάρχης Αιτ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου Νίκος Θεοδωρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου και Λάμπρος Κοτρολός, η πολιτευτής Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, Πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων. Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν τμήματα ιππικών ομίλων της Μακρυνείας. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα τα οποία ετοίμασαν, ειδικά για την εκδήλωση, οι νοικοκυρές της Καψοράχης.

Το εξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καψοράχης ύστερα από σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί από τους σεισμούς του 2007.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κουμπουλής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους στην λαμπρή αυτή γιορτή, αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου. Επιπλέον ευχαρίστησε όλους όσους εμπιστεύτηκαν το υστέρημα τους στο σύλλογο για να επισκευασθεί το εξωκλήσι. Διαβεβαίωσε δε, ότι οι δράσεις του συλλόγου για τον πολιτισμό, το περιβάλλον θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς παρά την οικονομική κρίση για το γενικότερο καλό της περιοχής μας.