Σκέψεις για αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ μέσω… Jessica

Διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Ταμείου Jessica για έργα αστικών αναπλάσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα.

Αυτό ανακοινώθηκε στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 6 Μαρτίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και δημάρχων ή εκπροσώπων τους από επτά δήμους της περιφέρειας.
Παρόντος και του δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ έγινε η συνάντηση αυτή, και η είδηση που προέκυψε τελικά είναι ότι ο δήμος ψάχνει τον τρόπο να αξιοποιήσει χρήματα από το Jessica για το ΞΕΝΙΑ.

Σύμφωνα με δήλωσή του στo nafpaktia.com, ο δήμαρχος διερεύνησε το κατά πόσο είναι εφικτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα να χρηματοδοτήσει την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, παίρνοντας θετική απάντηση. Όπως μας είπε μάλιστα, το θέμα αυτό θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, περιλαμβάνοντας και την τύχη του διαγωνισμού που έχει παγώσει εδώ και πολλούς μήνες, αλλά και την αξιοποίηση του χώρου.

Από το nafpaktia.com