Όταν ακόμα και η “συγκρατημένη αισιοδοξία” της περιφέρειας γίνεται είδηση

Το ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν χάνει την ευκαιρία να βγάζει ανακοινώσεις για το παραμικρό είναι ήδη γνωστό… Σήμερα όμως η περιφέρεια ξέπερασε και τον ευατό της… Μας ενημέρωσε με μια μακροσκελή ανακοίνωση για την συγκρατημένη αισιοδοξία του περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα για τις απαντήσεις που έδωσαν σε κάτι ερωτηματολόγια οι 32 Πρέσβεις, Προξένοι, εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι που επισκέφθηκαν την Δυτική Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου… (θυμηθείτε εδώ την επίσκεψή τους στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας)

Από μια τέτοια επίσκεψη θα περίμενε κανείς μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα είτε κάποιο ξένο κράτος ή ξένη εταιρεία να επενδύσει στη Δυτική Ελλάδα, είτε κάποια τοπική εταιρεία να κλείσει μια συμφωνία εξαγωγής στο εξωτερικό ελληνικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας. Αντ΄ αυτού το μόνο που έχουμε μέχρι τώρα (ή μάλλον ο Κατσιφάρας έχει) είναι οι απαντήσεις των 32 ξένων αντιπροσώπων στα ερωτηματολόγια που τους εστάλησαν από το “Invest in Greece” ώστε να αξιολογηθεί …αν και κατά πόσον πέρασαν καλά στη Δυτική Ελλάδα!

Όσο εξαιρετικές όμως και αν είναι οι εντυπώσεις των ξένων αντιπροσώπων για την επίσκεψή τους στο τόπο μας, το αν θα κλείσει ένα οικονομικό deal δεν εξαρτάται από τις εντυπώσεις του μεσολαβητή… Οι αντιπρόσωποι ήρθαν, έφαγαν και ήπια τζάμπα, γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία και σαν παιδάκια του δημοτικού στα ερωτηματολόγια του “Invest in Greece” μας είπαν πόσο καλά τα πέρασαν! Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο το αν θα κλείσουν εμπορικές ή άλλες οικονομικές συμφωνίες, που τις αποφασίζουν άλλοι και που θα σταθμίσουν αν μια συμφωνία είναι προσοδοφόρα ή όχι!

Σε μια εποχή που οι πολίτες θέλουν όντως χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα των πολιτικών που εφοαρμόζονται, ο κ. Κατσιφάρας μας πιπιλίζει το μυαλό και μας περνά ως είδηση τη “συγκρατημένη αισιοδοξία” του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης! Έλεος!

ΥΓ: Δυστυχώς σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της περιφέρειας έδωσαν χώρο στα μέσα τους για την μακροσκελή μπούρδα της περιφέρειας. Κρίμα!

Δ.Π