Λεμονής: «Σκεφτόμαστε μόνο τη σωτηρία»

Την παραμονή του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα έθεσε ο Τάκης Λεμονής ως στόχο της ομάδας του. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο 52χρονος προπονητής τόνισε: «Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό σερί και να παραμείνουμε τελικά στην κατηγορία». «Αυτή τη στιγμή όλοι έχουμε στο μυαλό μας πως θα σωθεί η ομάδα και μετά θα δούμε πως θα βελτιωθούν τα πράγματα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6
Για την παρουσία του στον Παναιτωλικό
«Ήρθαν λίγο τα πράγματα. Είχαμε αγώνες κάθε τρεις μέρες και δεν μπορούσα να δουλέψω όπως θα ήθελα. Ήταν λίγο δύσκολο το πρώτο διάσημα, αφού οι πρώτες προπονήσεις ήταν αποθεραπείας. Μετά καταφέραμε να δουλέψουμε περισσότερο σε εβδομαδιαία βάση με τους παίκτες. Δεν εξαρτόμαστε μόνο από τα δικά μας αποτελέσματα, αλλά και από τα αποτελέσματα κάποιων άλλων ομάδων».

Για τον Άγγελο Χαριστέα, στον οποίο είχε ασκηθεί έντονη κριτική από τους οπαδούς της ομάδας
«Νομίζω ότι έγιναν αρκετά πράγματα, τα οποία ήταν δύσκολα για τον Άγγελο και για τους υπόλοιπους παίκτες. Αργότερα κατάλαβε ο κόσμος ότι δεν λύνονται κάποια θέματα με αυτό τον τρόπο. Αρχίσαμε και εμείς να δουλεύουμε διαφορετικά, όχι μόνο προπονητικά. Δουλέψαμε και το κλίμα στα αποδυτήρια. Είχα ζητήσει ένα διάστημα να δω την ομάδα. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πράγματα. Βγήκα στον σταθμό σας για να υπενθυμίσω ότι παραμένουμε σε δύσκολη θέση. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό σερί και να παραμείνουμε τελικά στην κατηγορία».

Για τις πιθανότητες που έχει ο Παναιτωλικός να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα
«Αν ξεκινήσουμε να κάνουμε υπολογισμούς, τότε θα χαθούμε. Όλα τα χθεσινά αποτελέσματα ανέβασαν τον συντελεστή που όλοι πίστευαν πως υπάρχει για να μείνει μία ομάδα στην κατηγορία. Μέχρι να γίνουν τα εναπομείναντα παιχνίδια από τον πρώτο γύρο, δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά με πόσους βαθμούς μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία μια ομάδα»

Για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας
«Δεν είναι της ώρας να μιλήσουμε για αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια πράγματα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα, αλλά ένας συνδυασμός πραγμάτων»

Για το προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ
«Θα είναι διαφορετικό ματς, αφού ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα και η ιδιαιτερότητα του χθεσινού ματς ήταν πολύ μεγάλη. Γνωρίζαμε εμείς και ο Εργοτέλης ότι είμαστε στην ίδια μοίρα και η ψυχολογία των δύο ομάδων ήταν πως βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και οι δύο ομάδες μπήκαμε πολύ ζορισμένες από την πίεση που υπάρχει. Όλοι μπορούμε να βρούμε λόγους και μπορούμε να πούμε ότι μπορούσαμε να είμαστε ψηλότερα στη βαθμολογία. Και εμείς και ο Εργοτέλης έχουμε αρκετές ομοιότητες. Είχαμε κάποιους άλλους στόχους στην αρχή του πρωταθλήματος και ξαφνικά έχουμε μπει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση»

Για τη λειτουργία του συλλόγου

«Όλα τα πράγματα μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Ήρθα στο Παναιτωλικό, επειδή είχα ακούσει πολύ καλά πράγματα για τους ανθρώπους και τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Αυτή τη στιγμή όλοι έχουμε στο μυαλό μας πως θα σωθεί η ομάδα και μετά θα δούμε πως θα βελτιωθούν τα πράγματα. Έχει γίνει μία φοβερή προσπάθεια από τον πρόεδρο και τη διοίκηση να ανέβει η ομάδα μετά από αρκετά χρόνια στην Α’ Εθνική».