Αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι στη διασύνδεση των νοσοκομείων

Γενικές συνελέυσεις πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου… Αμφότεροι τάχθηκαν κατά της διαδύνδεσης των δύο νοσοκομείων θεωρώντας ότι αυτή οδηγεί στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου Αγρινίου πιστεύουν ότι με τη διασύνδεση κανένα από τα δυο νοσοκομεία δεν θα λειτουργήσει ομαλά υποβαθμίζοντας έτσι τη δημόσια Υγεία της ευρύτερης περιοχής. Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΝΑ πραγματοποιήθηκε χθες και κατάληψη στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, ώστε να μην κόβονται εισιτήρια για τις προγραμματισμένες εξετάσεις. Ακόμη το ΣΕΝΑ συζήτησε το θέμα των οφειλών προς τους εργαζομένους από νυχτερινά και αργίες, δηλώνοντας πως η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Αποφασίστηκε μάλιστα το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει ξανά επίσχεση εργασίας.

Σκηρότερη ακόμη στάση κρατά το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου που διεκδικούν το Νοσοκομείο να λειτουργεί αυτοδύναμα (αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ ) την αναβάθμισή του καθώς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του νομού (από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι τον Μύτικα). Μάλιστα αποοφάσισαν να προτείνουν κοινό ψήφισμα στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των νοσοκομείων της υγειονομικής περιφέρειας. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση στο Μεσολόγγι παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν αντιπρόσωποι από το Δήμο Μεσολογγίου, το Ε.Κ. Μεσολογγίου, την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν., την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. καθώς και πολίτες της πόλης.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
-Εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα Δ.Σ. των Νοσοκομείων της Υ.Π.Ε. και να προτείνει να γίνουν σε όλα τα Νοσοκομεία Γεν. Συνελεύσεις την Τετάρτη 21-3-2012 (ημέρα δράσης της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.) με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας.
-Να προτείνει τη δημιουργία κοινού ψηφίσματος όλων των Γ. Συνελεύσεων ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές και να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής καθόδου στο Υπουργείο από όλα τα Νοσοκομεία και τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς.
-Να πραγματοποιήσει με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης συμμετοχή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με στόχο την μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου και την προάσπιση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
-Την εβδομάδα μετά την 25η Μαρτίου να πραγματοποιηθεί νέα Γ. Συνέλευση ώστε να γίνει απολογισμός και νέα εκτίμηση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν.