Γιώργος Θεοδωρίδης :«Ο Παναιτωλικός πρέπει να μείνει και θα μείνει»

Είχε παραξενέψει πολλούς η απόφασή του να μετακομίσει στο Αγρίνιο. «Που πας στη Β’ Εθνική;» του έλεγαν κάποιοι γνωστοί και φίλοι. Όμως ο όχι απλά δεν το μετάνιωσε, αλλά δεχόταν έπειτα και τηλεφωνήματα από πρώην συμπαίκτες και φίλους του ποδοσφαιριστές, ώστε να… μεσολαβήσει, μήπως γίνουν κι αυτοί κάτοικοι Αγρινίου!

Ένας από τους πλέον χαρισματικούς χαφ της Superleague. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να ντριπλάρει με μεγάλη άνεση, να πασάρει εξίσου άνετα αλλά και να σκοράρει με ευκολία. «Αν ήταν τόσο καλός γιατί δεν παρέμεινε σε μεγάλη ομάδα;» αναρωτιούνται ορισμένοι. Στην ζωή μερικές φορές όμως παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες, οι οποίες, είναι αλήθεια, πως δεν ήταν μαζί του, όταν τις ήθελε. Στον Παναιτωλικό μάλλον βρήκε… τον εαυτό του. Για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον τον εμπιστεύονται και δεύτερον, αισθάνεται καλά. Αυτό του αρκεί…

Είσαι πλέον από τους παλαιότερους παίκτες του Παναιτωλικού. Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την απόφαση που είχες πάρει τότε να υπογράψεις στην ομάδα αυτή;

Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα το αντίθετο. Ασφαλώς και νιώθω δικαιωμένος και τυχερός που πήρα την απόφαση αυτή. Ο Παναιτωλικός, όπως έχω ξαναπεί, είναι μία ομάδα που σε κάνει να αισθάνεσαι πραγματικά επαγγελματίας. Διαθέτει τα πάντα, έχει συμπεριφορά μεγάλης ομάδας σε πολλούς τομείς και χαίρεσαι να είσαι ποδοσφαιριστής εδώ. Έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες. Γνωρίζω τι συμβαίνει και με βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι αυτό που συμβαίνει στον Παναιτωλικό, σπάνια το συναντάς ακόμη και σε μεγάλες ομάδες.

Από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, γιατί η ομάδα κινδυνεύει;

Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Αν μου έλεγες στον πρώτο γύρο ότι θα υπάρχει μία τέτοιου είδους κατάληξη και ότι τώρα θα κινδυνεύουμε, δεν θα το πίστευα. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ομάδα αυτή, όμως είναι αλήθεια ότι μας λείπουν κάποια πράγματα και αυτό είναι φυσιολογικό. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που ανέβηκε φέτος στην μεγάλη κατηγορία και δεν μπορούμε να έχουμε τρελές απαιτήσεις. Όμως είναι αλήθεια ότι κι εγώ προσωπικά όπως και πολύς κόσμος φαντάζομαι, δεν πίστευα ότι θα ήμασταν στην θέση αυτή. Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες, όμως υπήρξαν και ματς που ήμασταν άτυχοι. Θα μπορούσαμε να έχουμε τρεις-τέσσερις τουλάχιστον βαθμούς περισσότερους τώρα και τα πράγματα να ήταν καλύτερα.

Ο Παναιτωλικός θα μείνει στην κατηγορία;
Ο Παναιτωλικός πρέπει και θα μείνει στην κατηγορία. Είναι μία ομάδα που λειτουργεί άκρως επαγγελματικά και θα είναι άσχημο για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρώ αν δεν τα καταφέρει. Φυσικά δεν ζητάμε από κανέναν να μας χαρίσει τίποτα. Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτό που πρέπει και θα το κατακτήσουμε. Ήδη οι νίκες επί της Ξάνθης και επί του Εργοτέλη, βελτίωσαν την θέση μας. Ήταν και λίγο ψυχολογικό το πρόβλημα. Μας έλειψαν για μεγάλο διάστημα τα καλά αποτελέσματα και αυτό μας είχε φθείρει. Τώρα πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Ο Φώτης Κωστούλας είναι… τόσο καλός πρόεδρος όσο δείχνει;

Είναι περισσότερο καλός απ’ όσο δείχνει νομίζω! Είναι ένας άνθρωπος πολύ πετυχημένος στις επαγγελματικές του δραστηριότητες και έχει μεγάλη αγάπη και για το ποδόσφαιρο και για την ομάδα του Παναιτωλικού. Όπως βέβαια και για το Αγρίνιο γενικότερα. Κατά τη γνώμη μου τέτοιοι άνθρωποι κοσμούν με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν το λέω μόνο γιατί υπάρχει απόλυτη συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι. Το λέω γιατί είναι ένας αληθινός άνθρωπος, που κάνει και τους ποδοσφαιριστές να αισθάνονται πολύ καλά στην ομάδα και να μην τους λείπει τίποτα.

Κάπως έτσι… είχες καταφέρει να πείσεις και τον Άγγελο Χαριστέα να έρθει στον Παναιτωλικό το καλοκαίρι;

Ο Άγγελος είναι μία σπουδαία προσωπικότητα και δεν θα μπορούσα μόνο εγώ να τον πείσω για την ομάδα του Παναιτωλικού. Ήξερε την κατάσταση, του είχα μιλήσει για κάποια πράγματα και από την στιγμή που διαπίστωσε και ο ίδιος ότι ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που μπορεί να στηρίξει την επιλογή του, υπέγραψε. Φυσικά ήταν μεγάλη απόφαση για τον ίδιο να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως από την στιγμή που το έκανε, εμείς είμαστε χαρούμενοι που ήρθε στην ομάδα μας.

Είσαι ο αρχηγός του Παναιτωλικού και εντός και εκτός γηπέδου. Ο κόσμος σε αγαπάει και οι συμπαίκτες σου είναι φανερό πως σε σέβονται. Είναι κάτι που σε «βαραίνει» με μεγαλύτερες ευθύνες;

Σίγουρα ναι, όμως δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι έτσι. Μου αρέσουν οι ευθύνες και θέλω μέσα στο γήπεδο να τις αναλαμβάνω. Όπως και εκτός γηπέδου φυσικά. Όμως σου είπα. Δεν το σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα, όπως και όλα τα παιδιά που είναι στον Παναιτωλικό. Όσο για την αγάπη του κόσμου που είπατε, είναι κάτι που αληθινά με κάνει πολύ χαρούμενο και ευτυχισμένο. Το Αγρίνιο δεν είναι μία μεγάλη πόλη της Ελλάδας και ίσως γι΄ αυτό εδώ οι άνθρωποι είναι πιο αυθεντικοί μπορώ να πω. Έρχονται και σου μιλάνε σαν να σε αισθάνονται δικό τους άνθρωπο. Σε ευχαριστούν για κάποια πράγματα που προσφέρεις στην ομάδα και φαίνεται πως το κάνουν από την καρδιά τους. Έχω ζήσει πολύ σπουδαίες στιγμές στο Αγρίνιο και γι΄ αυτό θα ευχαριστώ πάντοτε αυτούς τους ανθρώπους.

Τι δεν είχε πάει καλά στον Παναθηναϊκό;

Είναι δύσκολο να το απαντήσεις αυτό έτσι απλά. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του γι’ αυτό. Εγώ θεωρώ ότι δεν πήρα τις ευκαιρίες που μπορούσα να πάρω. Προφανώς ευθύνομαι κι εγώ. Δεν μπορώ να λέω ότι φταίνε μόνοι οι άλλοι. Όμως έπεσε σε λίγο κακή εποχή και σε προπονητές που ενδεχομένως δεν πίστεψαν πολύ σε μένα. Δεν ένιωσα ποτέ εμπιστοσύνη. Αλλά αυτή είναι μία ιστορία που έχει τελειώσει.

Σου έμεινε μία πικρία από τον τρόπο που έφυγες από τον ΠΑΟΚ;
Μπορώ να πω πως ναι, υπό την έννοια πως βγήκε λίγο λανθασμένα και προς τον κόσμο. Εγώ ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ, όμως ο τότε μεγαλομέτοχος Γιάννης Γούμενος, δεν μου έδειξε ότι έχει ανάλογη επιθυμία. Στον ΠΑΟΚ θα έμενα και με λιγότερα χρήματα από αυτά που μου πρόσφερε τότε ο Παναθηναϊκός, όμως η συμπεριφορά ήταν πολύ άσχημη προς τα εμένα από τότε πρόεδρο και γι΄ αυτό είχα πάρει την απόφαση αυτή.

Οπότε με τη σημερινή διοίκηση, ίσως να ήταν και διαφορετικά τα πράγματα.
Σίγουρα θα μιλούσαμε σε άλλη γλώσσα. Ενδεχομένως ήμουν άτυχος σε αυτό το κομμάτι, γιατί στον ΠΑΟΚ δεν έτυχα με μία τέτοιου είδους διοίκηση.

Ο Τάκης Λεμονής έχει προλάβει να σας μεταφέρει τα «θέλω» του;
Είναι νωρίς ασφαλώς για έναν προπονητή να μεταφέρει όλα όσα θέλει, καθώς δεν είναι πολύ χρόνο στην ομάδα. Σιγά σιγά ισορροπούμε και νομίζω ότι ανταποκρινόμαστε σε κάποια πράγματα που θέλει. Όμως ένας προπονητής για να δείξει το έργο του, αναμφίβολα και πρέπει να μείνει για καιρό στον πάγκο μίας ομάδας.

Ο Παναιτωλικός δεν έδειξε να έχει σταθερότητα την φετινή χρονιά. Γιατί;
Ίσως γιατί είναι μία ομάδα που παρότι αποτελείται από καλούς ποδοσφαιριστές, δεν είχε την εμπειρία της μεγάλης κατηγορίας και προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα γρήγορα. Όντως είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και γι’ αυτό ενώ κάναμε μία καλή αρχή στο πρωτάθλημα, δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια.

Κάποια στιγμή ο Φερνάντο Σάντος σε κάλεσε στην Εθνική. Έχεις, θεωρείς, ελπίδες για το Euro 2012;
Όσο ζεις ελπίζεις, δε λέμε; Κάπως έτσι! Σίγουρα ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο, όμως είναι ασφαλώς σημαντικό ότι γνωρίζω πως ο προπονητής της εθνικής με παρακολουθεί και με έχει στα υπόψη του. Η εθνική Ελλάδας αποτελείται από αξιόλογους ποδοσφαιριστές και είτε είμαι, είτε δεν είμαι εγώ στην αποστολή, αυτό που πρέπει όλοι να ευχόμαστε είναι να πάει πολύ καλά στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αναδημοσίευση από το cobrasports.gr