Εγκρίθηκε η δημοπράτηση με παραχώρηση για τη ζεύξη Λευκάδας

Ο κύβος ερίφθη! Μετά από αρκετά πισωγυρίσματα και πολλά δημοσιεύματα σχετικά με την τύχη για έργα των ζεύξεων σε Σαλαμίνα και Λευκάδα τελικά εχτές ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαυρουδής Βορίδης υπέγραψε την αποφάση έγκρισης δημοπράτησης των έργων Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Λευκάδας – Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Μιλάμε για την αρχική φάση ενός προγράμματος που είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσουν χρονικά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα δημοπρατηθούν με σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα ανατεθεί με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου (Β? φάση). Η πρώτη φάση του διαγωνισμου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την Προεπιλογή των Υποψηφίων, οι οποίοι στην δεύτερη φάση, μαζί με το Δημόσιο και τους Συμβούλους του θα διαμορφώσουν το αντικείμενο των έργων και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουντην δεσμευτική προσφορά τους.

Κατά την έναρξη του ανταγωνιστικού διαλόγου το έργο της Ζεύξης της Λευκάδας θα περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή οδικού τμήματος συνολικού μήκους 3 χλμ. περίπου (περιλαμβανομένης και της υποθαλάσσιας σήραγγας). Με την υποθαλάσσια σήραγγα μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά έργα εισόδου και εξόδου να έχουν μήκος 1,1 χλμ.
-Τη διαπλάτυνση του διαύλου Λευκάδας, από το τεχνικό έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας μέχρι το κάστρο Αγ. Μαύρας,
-Τη δημιουργία μαρίνας μεγάλων τουριστικών σκαφών, στην περιοχή του διαύλου βορειοανατολικά του υπό λειτουργία Τουριστικού Λιμένα σκαφών αναψυχής (Μαρίνα) Λευκάδας.

πηγή : ypodomes.com