Ολα… στραβά

Ο Παναιτωλικός δεν έχει την τύχη με το μέρος του. Χρειάζεται περισσότερες τελικές προσπάθειες για να σκοράρει και είναι πέμπτος στα δοκάρια. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ο Παναιτωλικός φέτος την έχει δει αρκετές φορές να του γυρνά την πλάτη και έτσι έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Ξέχωρα από γκολ που έχει δεχθεί στα τελευταία λεπτά, όπως στα παιχνίδια του με Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ.

Αρκετές φορές δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, όμως δεν το πετυχαίνει, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, που σκοράρουν εναντίον με λιγότερες προσπάθειες. Στο ΟΑΚΑ, για παράδειγμα, οι «κυανοκίτρινοι» και η ΑΕΚ είχαν από έξι τελικές. Η «Ενωση» όμως ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα. Συνολικά τα «καναρίνια» έχουν πετύχει τα 18 τους τέρματα ύστερα από 235 προσπάθειές του. Ετσι πετυχαίνουν ένα γκολ σε κάθε 13 τελικές τους. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί τους έχουν δημιουργήσει στα 26 ματς πρωταθλήματος 272 τελικές, από τις οποίες έχουν προέλθει τα 30 γκολ που έχουν δεχθεί οι Αγρινιώτες. Το αντίστοιχο νούμερο για αυτούς είναι ένα τέρμα σε κάθε 9 τελικές. Δηλαδή ο Παναιτωλικός χρειάζεται τέσσερις περισσότερες προσπάθειες για να φτάσει στο γκολ, σε σχέση με τον εκάστοτε αντίπαλό του. Τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα είναι 5η στη λίστα με τα περισσότερα δοκάρια στην κατηγορία. Πρώτη είναι η ΑΕΚ με 14, ακολουθούν Ολυμπιακός, Αρης, Αστέρας Τρίπολης με 8 και μετά ο Παναιτωλικός με 7. Αυτά βλέπει τόσο ο Λεμονής (φωτό), όσο και οι διοικούντες -ο Φώτης Κωστούλας θα επιστρέψει στην Ελλάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό- και «τρελαίνονται».

• Ο Μητρόπουλος συμπλήρωσε επτά κίτρινες και κατά πάσα πιθανότητα θα εκτίσει τα τελευταία δύο ματς της σεζόν, με Αρη στο Αγρίνιο και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

ΟΜΑΔΑ ΤΕΛΙΚΕΣ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ/ΤΕΛΙΚΕΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2 35 18 1/13
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ 272 30 1/9

sday.gr