25 εκατ. € μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ και ΕΣΠΑ για έργα στο δήμο Μεσολογγίου

Το Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου, επισκέφτηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε αναλυτική ενημέρωση και ουσιαστικά επισφραγίστηκε το θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβλήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, για την υλοποίηση έργων στην περιοχή, που «θα αφήσουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα», όπως σημείωσε ο υφυπουργός.Ειδικά στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ , το ΕΠΕΡΑΑ, το ΠΔΕ, κ.α. για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης που οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, με την έννοια ότι ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εντάξεις. Έτσι, μέσα από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ, υπάρχουν ήδη εντάξεις έργων προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ και μέχρι τα τέλη Απριλίου θα ολοκληρωθούν δύο ακόμα εντάξεις έργων με τις οποίες ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΠΕΡΑΑ για το Δήμο Μεσολογγίου θα φτάσει περίπου στα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, κορυφώνεται η προσπάθεια για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του κέντρου ενημέρωσης και προβολής για το αυγοτάραχο. (900.000 ευρώ). Στον Δήμο Μεσολογγίου έχουν ακόμη ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας έργα προϋπολογισμού 26,8 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν δώσει ήδη δαπάνες 7 εκατομμυρίων ευρώ ενώ αναμένονται εντάξεις έργων ύψους 8 ακόμα εκατομμυρίων. Συνολικά το ΕΣΠΑ στον Δήμο Μεσολογγίου θα ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολούθως, έγινε ενημέρωση για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ από τον Υφυπουργό, με επαρκείς πιστώσεις για το 2012, όπως η μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ Κατοχής , η ανάπλαση της παραλίας του Αιτωλικού, η αποκατάσταση του κτιρίου Συγγρού αλλά και η χρηματοδότηση της μελέτης για το μουσείο εικονικής ιστορίας της Εξόδου.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό σε καλό δρόμο βρίσκονται τα θέματα του μουσείου εικονικής πραγματικότητας, αλλά και του αρχαιολογικού μουσείου Μεσολογγίου. Ο υφυπουργός τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Γουριά, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει την κατασκευή των πρώτων έξι χιλιομέτρων και την μελέτη για τα υπόλοιπα έξι, ανακοίνωση που έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την λίστα των έργων που αφορούν το δήμο Μεσολογγίου