Α.Ο. Αγρινίου : πανάξια στη Γ Εθνική [pics + 2 videos]

Άξιος πρωταθλητής της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ στέφθηκε ο Α.Ο. Αγρίνίου που επικράτησε στο ΔΑΚ Αγρινίου του ΑΓΣΙ με 80-53. Ο Α.Ο. Αγρίνίου έδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς πως ηταν ασυναγώνιστος κερδίζοντας τον σεβασμό των αντιπάλων του και χαρακτηρισμό της Dream Team της ΕΣΚΑΒΔΕ. Πλέον βρίσκεται στη Γ’ εθνική και μπορεί να κάνει τα σχέδιά του για τη νέα χρονιά.

Ο ΑΓΣΙ μπήκε ζωηρά στο παιχνίδι καταφέρνοντας στο πρώτο δεκάλεπτο να κοντράρει τον έμπειρο Α.Ο. Αγρινίου παίρνοντας μια μικρή διαφορά στο σκορ με +6π, ωστόσο αυτή καλύφθηκε γρήγορα από τους γηπεδούχους. Έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον ΑΟ να βρίσκεται στο +2. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Α.Ο. Αγρινίου με αρκετά εύστοχα μακρινά σουτ και καλή άμυνα βρήκε το ρυθμό στο παιχνίδι του και έτσι έκλεισε με μια διαφορά 12 πόντων το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο την πρόσκαιρη αντεπίθεση του ΑΓΣΙ που μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, στα μέσα της τρίτης περιόδου σταμάτησαν πάλι οι παίχτες του ΑΟ Αγρινίου που με μακρινά σουτ κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά στο +18 στο τέλος της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι.Στή τέταρτη περίοδο όπως ήταν φυσιολογικά η διαφορά άνοιξε και άλλο και κάπου εκεί άρχιζαν τα πανηγύρια για την ομάδα του Αγρινίου. Ωστόσο λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησεις δεν έλειψαν και οι εντάσεις όπου δε κάποιο σημείο το ματς απειλήθηκε με γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των παιχτών των δύο ομάδων.

Ωστόσο το τελικό σφύριγμα βρήκε της δυο ομάδες να αλληλοσυγχαίρονται και τον κόσμο στις εξέδρες του ΔΑΚ Αγρινίου να χειροκροτά και τις δύο ομάδες. Όσο για τους παίχτες του ΑΟΑ αυτή είχαν έτοιμασαν τις σαμπάνιες για να γευτούν την χαρά της ανόδου στη Γ ΕΘΝΙΚΗ.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 41-29 (ημ.), 61-43, 80-53.
Α.Ο.ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Τσιαμάκης 3, Παπουτσής, Ρέντζιος, Σταμουλάκης 7 (2), Σταυρόπουλος 22 (2), Μπαρούχας 18 (4), Ρέντζιος Β. 3, Κουκορέμπας, Λαμπρόπουλος 13 (2), Γεωργούλας 5(1), Τσάσσης, Τεπετίδης 9.
ΑΓΣΙ: Ντούσκος, Κοττίκας 7(1), Αντωνίου 10 (1), Οικονομίδης 5 (1), Κατσαπρακάκης, Αναγνωστάκης 4, Φίλιος 9, Μάντζιος 2, Παπαγγέλης 7, Τσιρώνης 9, Σχίζας.

Βίντεο από τους πανηγυρισμούς και την απονομή

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα του αγώνα

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα