7.4 εκ. € από το ΕΣΠΑ στη Ναυπακτία

Με τον προϋπολογισμό των νέων έργων στο Δήμο Ναυπακτίας να φτάνει τα 7.423.350 ευρώ ολοκληρώθηκαν οι εντάξεις στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» του ΕΣΠΑ.

Εντάχθηκε αυτήν την εβδομάδα το έργο «Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου και έργα ενίσχυσης υδροδότησης» με δικαιούχο τον Δήμο Ναυπακτίας και φορέα της πρότασης τη ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 4.163.050€. Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν και οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε τρία δημοτικά σχολεία της Ναυπάκτου συνολικού προϋπολογισμού 1.034.000€. Ήδη έχει ενταχθεί και δημοπρατείται άμεσα το έργο «αποχέτευση Άνω Χώρας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων» προϋπολογισμού 2.226.300€.

Οριστική λύση στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων και την υδροδότηση του δήμου Ναυπακτίας
Με την υλοποίηση του έργου, δίνεται οριστική λύση στο θέμα της διάθεσης και επεξεργασίας των λυμάτων του δήμου Ναυπακτίας και ειδικότερα των Δ.Ε. Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Ευπαλίου. Παράλληλα με το έργο της υδροδότησης από τον Εύηνο, λύνεται οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετώπιζε ειδικά τους θερινούς μήνες η πόλη της Ναυπάκτου. Με την ολοκλήρωση του εξασφαλίζεται η υδροδότηση της πόλης με επαρκές και ποιοτικό νερό.

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολειών
Με τις παρεμβάσεις στα 1ο, 3ο και 7ο Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ναυπακτίας θα μειωθεί αισθητά το λειτουργικό κόστος κατανάλωσης για θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια των παραπάνω σχολείων, ενώ θα βελτιωθούν οι συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης για τους μαθητές και τους δασκάλους. Με την υλοποίηση των παραπάνω, θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων.

Ουσιαστικά, με την ένταξη αυτών των έργων και όσων αναμένεται να ενταχθούν μέχρι τα μέσα Απριλίου, «σφραγίζεται» ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων και υποδομών που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν στον δήμο Ναυπακτίας, με την αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, το «Πίνδος» το ΠΔΕ και το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», των οποίων ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 25.000.000€.