O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Μπρίντεζι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στο Επιμελητήριο του Μπρίντεζι της Ιταλίας με την Περιφέρεια και τους επιμελητηριακούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε συνάντηση τους το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Μπρίντεζι Αλφρέντο Μαλκάρνε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής. Όπως αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Μπρίντεζι οι δυο περιοχές παρουσιάζουν κοινά προβλήματα σε ό,τι αφορά στην παραγωγική τους συγκρότηση, καταγράφουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και, επιπροσθέτως, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επηρεάζονται αποφασιστικά από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της.

Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν και στο πεδίο ενθάρρυνσης των νέων να στραφούν προς την επιχειρηματικότητα, με δράσεις που θα στηρίζονται στην καινοτομία. Ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την συνεργασία μεταξύ των επιμελητηριακών φορέων της Απουλίας της Ιταλίας και της Δυτικής Ελλάδας στην κατεύθυνση ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, διασυνοριακού χαρακτήρα, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και των τοπικών οικονομιών.

Στη διάρκεια της συνάντησης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη δημιουργίας δικτύων για την ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων ανάμεσα στις δυο περιοχές.